Ο νομός Σερρών αποτελείται από πάρα πολλά μικρά η μεγαλύτερα χωριά. Το κάθε ένα έχει τη δική του ιστορία και ομορφιά. Χωριά Του Νομού

Εμείς σας παρουσιάζουμε κάποια από αυτά, τα οποία αξίζει να επισκεφτείτε. Χωριά Του Νομού

Άγκιστρο

Στιγμές χαλάρωσης στο Άγκιστρο Σερρών

Το Άγκιστρο είναι το τελευταίο χωριό της Ελλάδας πριν από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αποτελεί έναν πολύ γνωστό προορισμό των Σερρών. Ο κυριότερος λόγος που έγινε γνωστό το χωριό σε όλη τη χώρα, είναι τα βυζαντινά ιαματικά λουτρά που διαθέτει. Χιλιάδες επισκέπτες προτιμούν το Άγκιστρο τόσο για χαλάρωση όσο και για ευεξία.

Φεύγοντας, όμως από τον αυστηρό συνδυασμό του χωριού με τα λουτρά, θα παρατηρήσει κανείς πως το Άγκιστρο, παρέχει πολλούς ακόμα λόγους για να το επισκεφτεί κανείς. Η παράδοση και η γραφικότητα που αποπνέει δημιουργούν έναν ιδανικό προορισμό για όποιον επιθυμεί να ζήσει την παραδοσιακή ζωή της επαρχίας.

Ακόμα, θα βρεις εκεί υπέροχες γεύσεις από παραδοσιακά φαγητά σε γραφικά μαγαζάκια του χωριού, είτε από βουβάλι σβησμένο με κρασί είτε κρέας από κυνήγι στη γάστρα με έντονα μπαχάρια. Μπορείς, βέβαια να απολαύσεις τον περίπατό σου στην καταπράσινη φύση γύρω από το χωριό και να φωτογραφηθείς σε ιδιαίτερα τοπία. 

Άνω Πορόια

Άνω Πορόια Σερρών

Κρυμμένο στους πρόποδες του Μπέλλες, τα Άνω Πορόια έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας. Με ιστορία που φτάνει στον 18ο αιώνα, το χωριό σε περιμένει για να βουτήξεις στην ομορφιά του και να ζήσεις τις μοναδικές εμπειρίες που έχει να σου δώσει.

Φτάνοντας, απόλαυσε τον καφέ σου στην κεντρική πλατεία, που είναι παραδοσιακή, πλακόστρωτη. Συνέχισε σε ένα από τα δρομάκια που εσύ θα επιλέξεις και γνώρισε τον φυσικό θησαυρό του χωριού.  Όλα τα δρομάκια θα σε οδηγήσουν σε τρεχούμενα νερά, δεκάδες δέντρα και καταπράσινο τοπίο.

Μπορείς εάν το επιθυμείς να πραγματοποιήσεις κάποιες δραστηριότητες όπως ιππασία , βόλτα με 4×4 και ορειβασία, κατόπιν συνεννόησης. Μην παραλήψεις να επισκεφτείς τον Γυναικείο Συνεταιρισμό από όπου θα έχεις την ευκαιρία να προμηθευτείς γλυκά του κουταλιού, εδέσματα από βουβαλίσιο γάλα και παραδοσιακά προϊόντα.

Βυρώνεια

Σιδηροδρομικός Σταθμός Βυρώνειας Σερρών

Ένα πολύ μικρό χωριό, γεμάτο εκπλήξεις βρίσκεται βόρεια του νομού Σερρών και περιμένει να το εξερευνήσεις. Μόλις 1χλμ από τον ποταμό Στρυμόνα και στους πρόποδες του Μπέλες, η βρίσκεται Βυρώνεια. Μπορεί να σου χαρίσει υπέροχα τοπία, ταξίδι στο χρόνο και γνωριμία με το οικοσύστημα της περιοχής.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός είναι το σημείο αναφοράς του χωριού, καθώς το κτήριο είναι γραφικό, ανάμεσα σε πανύψηλα δέντρα. Τον τελευταίο καιρό έχει εκμεταλλευτεί έπειτα από ιδιωτική πρωτοβουλία ως ουζερί.

Διπλά από τον σταθμό, θα βρεις το Δημοτικό Ενυδρείο, όπου εκεί φιλοξενείται μεγάλος αριθμός της τοπικής ιχθυοπανίδας. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά ό,τι φιλοξενεί ο βυθός της λίμνης Κερκίνης, ενώ οι υπεύθυνοι θα σε κατατοπίσουν πλήρως σε ό,τι χρειαστείς.

Στη συνέχεια, μπορείς να επισκεφθείς το οχυρό Ιστήμπεη, το οποίο βρίσκεται βόρεια του χωριού και να αντικρίσεις από κοντά τα οργανωμένα κρησφύγετα των Ελλήνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια των Ελληνογερμανικών πολέμων.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Τα Καλύτερα Σουβλάκια Των Σερρών: Πού Θα Τα Βρεις 

Τα Καλύτερα Γλυκά Στις Σέρρες Και Πού Θα Τα Βρεις 

Σιδηρόκαστρο: Γιατί Αποτελεί Μία Εξόρμηση… Έκπληξη