Η πόλη των Σερρών σου προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά τα ιδιαίτερα αξιοθέατα της Ανατολίτικης κουλτούρας.

Τζαμιά και κτήρια υψηλού κάλους, στολίζουν όλη την πόλη. Μερικά από αυτά θα ανακαλύψουμε σήμερα παρακάτω. Αξιοθέατα-Σημεία Ενδιαφέροντος

Τζιντζιρλί Τζαμί: η κουλτούρα της ανατολής δίπλα μας

Αξιοθέατα Σερρών
Τζιντζιρλί Τζαμί Σερρών: Εξωτερικός χώρος

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Εμπορίου, θα βρεις ένα κτίριο- σύμβολο της ανατολίτικης κουλτούρας. Ένα από τα παλαιότερα Οθωμανικά τεμένη της Ευρώπης, με εξαιρετική ακουστική και αρχιτεκτονική στα πρότυπα της περίφημης Σχολής Μιμάρ Σινάν (φημισμένου Οθωμανού αρχιτέκτονα).

Τζιντζιρλί Τζαμί Σερρών: Εσωτερικός Χώρος

Η θολωτή στέγασή του ήταν καλυμμένη με φύλλα μολύβδου.Πλέον χρησιμοποιείται κατ΄αποκλειστικότητα ως εκθεσιακός χώρος, φιλοξενώντας έργα υψηλής αισθητικής και ποιότητας!

  • Info:Η διεύθυνση του Τζαμιού είναι Ανατολικής Θράκης και Ανδριανουπόλεως. Μπορείς να το επισκεφτείς κάνοντας παράλληλα τον περίπατό σου, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
  • Χρήσιμες πληροφορίες-τηλέφωνα: 23210 64454
  • Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή και Κυριακή 10:00 – 14:00

Κοτζά Μουσταφά Πασά Τζαμί: Από τζαμί..ξυλουργείο

Κοτζά Μουσταφά Πασά Τζαμί Σερρών: Εξωτερικός χώρος

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Κοτζά Μουσταφά Πασά Τζαμί, δεν είναι τόσο το κτήριο αυτό καθ’ αυτό, όσο η ιστορία του. Χρονολογείται από το 1519 και χτίστηκε από τον Βεζίρι του Σουλτάνου Κοτζά Μουτσαφά. Οι τρούλοι του είναι καλυμμένοι με μόλυβδο, αν και σήμερα παραμένει μόνο ο θόλος. Στο παρελθόν, είχε αγοραστεί και χρησιμοποιηθεί για 20 ολόκληρα χρόνια ως…ξυλουργείο!

Μάλιστα είχε εγκατασταθεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός. Το 2014 αγοράστηκε και πάλι από το Ελληνικό δημόσιο. Η επισκεψιμότητα καθίσταται δυνατή μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί το 2ο Τζαμί που καθίσταται επισκέψιμο.

  • Info: Η διεύθυνση του Τζαμιού είναι: Καπετάν Μητρούση 1
  • Χρήσιμες πληροφορίες-τηλέφωνα: 23210 21084
  • Επίσκεψη μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας

Τζαμί Αχμέτ Πασά: μία μικρή Αγία Σοφία

Αχμέτ Πασά Τζαμί Σερρών: Εξωτερικός χώρος

Βρίσκεται ανατολικά της πόλης, κοντά στο ρέμα των Αγίων Αναργύρων. Χτίστηκε το 1942 από τον γιο του Αχμέτ Πασά Κεδίκ, τον Μεχμέτ Μπέη. Λόγω της ομοιότητάς του με χριστιανικούς ναούς, οι Σερραίοι το ονομάζουν ‘’Αγία Σοφία’’.

Παρά το γεγονός ότι δεν διατηρείται και δεν επιτρέπεται η είσοδος εντός του τζαμιού, αξίζει πραγματικά η επίσκεψη

  • Info: Αρχέλαου 14, Σέρρες

Αρχαιολογικό Μουσείο Μπεζεστένι: 1 παλιά αγορά υφασμάτων

Αρχαιολογικό Μουσείο Μπεζεστένι Σερρών: Εξωτερικός Χώρος

Στην πλατεία Ελευθερίας, ανάμεσα σε καταπράσινα πάρκα και πλακόστρωτα δρομάκια, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά μία παλιά αγορά υφασμάτων, που πλέον χρησιμοποιείται ως αρχαιολογικός χώρος.

Εκτίθενται ευρήματα από την Μέση και την Ύστερη Νεολιθική εποχή, από την Πρώιμη και Ύστερη εποχή του Χαλκού, έως και την Βυζαντινή εποχή. Η είσοδος είναι δωρεάν και μέσα από ένα υπέροχο κτήριο θα σου προσφέρει ένα μικρό ταξίδι στο μακρινό παρελθόν!

  • Χρήσιμες πληροφορίες-τηλέφωνα: 23210 22257
  • Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 8:30 – 15:00
  • Είσοδος Ελεύθερη\

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το:

Τα Μοναστήρια Κόσμημα Του Νομού Σερρών

Οχυρό Ρούπελ

Ιαματικά Λουτρά Σερρών: Ευεξία Και Χαλάρωση