Η ομάδα μας, πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τα ιδανικότερα μέρη για να απολαύσεις μία βόλτα με άλογα. Ιππασία Στις Σέρρες

Μέρη με πλούσια βλάστηση, άγρια φυσική ομορφιά και ιδιαίτερα μονοπάτια, βρίσκονται στη διάθεσή σου. Ιππασία Στις Σέρρες

Ιππασία με θέα τη Λίμνη Κερκίνης

Ιππασία στη λίμνη Κερκίνη

Στην περίπτωση της Κερκίνης, η ιδανική φράση για να περιγράψουμε αυτή την εμπειρία, είναι πως μία εικόνα, αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Ένα από τα πιο χαρισματικά μέρη της χώρας, προσφέρεται για εξερεύνηση με άλογα. Ακριβώς δίπλα από τη λίμνη, στο ύψωμα του ‘’λιμανιού’’, θα βρεις ένα όμορφο κιόσκι όπου περίπου δέκα άλογα σε περιμένουν να τα ιππεύσεις και να γνωρίσεις την Κερκίνη.

Η διαδρομή που θα πραγματοποιήσεις θα έχει διπλή όψη. Από την μία πλευρά η ματιά σου θα πνίγεται στο μπλε της λίμνης, και από την άλλη πλευρά θα σε δροσίζει το αεράκι από το κατάφυτο μικρό δάσος της Κερκίνης.

Άνω Πορόια

Ιππασία στα Άνω Πορόια Σερρών

Σε ένα τοπίο γεμάτο δέντρα και κρυφά μονοπάτια, θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις ιππασία επισκεπτόμενος τα Άνω Πορόια. Επιλέγοντας ένα από τα άλογα που θα σου αρέσει περισσότερο, ο οδηγός της τοπικής επιχείρησης, θα σε καθοδηγήσει στα πιο όμορφα μονοπάτια αυτού του μικρού χωριού.

Ακόμα και τους χειμερινούς μήνες το επιβλητικό τοπίο με τα γυμνά δεντρά και τα πεσμένα φύλλα, δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο που αν μη τι άλλο πρέπει να επισκεφθείς.

Κ.Ε.Θ.Ι.Σ.

Ιππασία στο Κ.Ε.Θ.Ι.Σ.

Μόλις 12 χλμ έξω από την πόλη των Σερρών, ένας ξεχωριστός ιππικός όμιλος ανοίγει τις πόρτες του και σε περιμένει να τον εξερευνήσεις!Το Κ.Ε.Θ.Ι.Σ. δραστηριοποιείται από το 2005 και με τη βοήθεια τόσο των εθελοντών, όσο και της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, έχει γίνει σημείο αναφοράς για τον νομό. Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται διαρκώς τον Σύλλογο, με σκοπό να απολαύσουν τις θεραπευτικές τους υπηρεσίες.

Όπως σημειώνει η κυρία Μαρία Λίγκα, υπεύθυνη του Κ.Ε.Θ.Ι.Σ. , το σημαντικότερο πράγμα που προσφέρει το κέντρο, είναι η βοήθεια σε ΑΜΕΑ, να αντιληφθούν το σώμα τους με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ένα τρόπο που έχει αντίκτυπο και στην ευκολότερη κοινωνικοποίηση των ατόμων αυτών.

Ιππικός Όμιλος Σερρών

Ιππικός Όμιλος Σερρών

Μία ανάσα από την πόλη των Σερρών και τους γρήγορους ρυθμούς της, μπορείς να συναντήσεις την απόλυτη αρμονία. Φύση και άνθρωπος. 16 αγέροχα άλογα, σταβλίζονται στον Ιππικό Σύλλογο Σερρών και διατίθενται για να τα ιππεύεις.

Μία εθελοντική κίνηση που ξεκίνησε το 1996 στο πέρας του χρόνου κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς. Ο όμιλος πλέον αποτελεί μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας με πολύ σημαντικές διακρίσεις. Επισκέπτοντας τον όμιλο, θα έχεις την ευκαιρία να ιππεύσεις και μάλιστα μετ’ εμποδίων εάν το επιθυμείς! Καταρτισμένοι άνθρωποι θα βρίσκονται δίπλα σου ανά πάσα στιγμή ώστε να μην κινδυνεύσεις.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Εμπορικοί Δρόμοι Των Σερρών

Γαστρονομία Σερρών: Γεύσεις Που Πρέπει Να Δοκιμάσεις

Σέρρες Για Πρώτη Φορά: Μάθε Πού Μπορείς Να Πας