Ο νομός Σερρών σε κάθε γωνιά του κρύβει θησαυρούς. Η περίπτωση του Σιδηροκάστρου, όμως, είναι πολύ ιδιαίτερη και αυτό γιατί σε ένα μόνο μέρος, είναι κρυμμένοι πολλοί μικροί θησαυροί.

Σου παραθέτουμε τα σημεία που δεν πρέπει να παραλείψεις να επισκεφτείς εάν βρεθείς στο Σιδηρόκαστρο.

Εξόρμηση στην κοιλάδα του Κρουσοβίτη

Η κοιλάδα του Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο

Ένα φυσικό υπερθέαμα είναι κρυμμένο στο ύψος των Ζεστών Νερών, σε περιμένει να το εξερευνήσεις. Η κοιλάδα του Κρουσοβίτη, σε ένα κατάμεστο από πλατάνια μέρος, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όποιον αγαπά τα σπήλαια και φυσικά τους καταρράκτες. Μπορείς να φωτογραφηθείς μπροστά από τους μικρούς καταρράκτες και να βρέξεις τα πόδια σου στα τρεχούμενα νερά του Κρουσοβίτη. Αν είσαι λίγο πιο τολμηρός και κατόπιν επικοινωνίας με το Σύλλογο Σπηλαιολογίας Μαύρο Βράχο, θα καταφέρεις να εξερευνήσεις και το μικρά σπήλαια απ΄ όπου περνά ο ποταμός.

Χαλαρωτικό Χαμάμ στα Λουτρά Σιδηροκάστρου

Ιαματικά Λουτρά Σιδηροκάστρου

Η φύση υπήρξε πολύ γενναιόδωρη με το Σιδηρόκαστρο, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα ιαματικά του λουτρά. Ζεστές πηγές νερού, οι οποίες καταλήγουν σε μπανιέρες γεμάτες ψηφιδωτά σχέδια, λειτουργούν απόλυτα ευεργετικά για το σώμα σου. Μην χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις ένα χαμάμ, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ελκυστικό και προσεγμένο. Ακόμα, μπορείς εάν το επιθυμείς να διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που διαθέτουν τα λουτρά.

Καφές δια χειρός Dias Coffee Drink Food

Καφές με θέα όλο το Σιδηρόκαστρο από το Dias Coffee

Σε ένα μικρό ύψωμα στην κωμόπολη, βρίσκεται το πιο εκλεπτυσμένο café-bar της περιοχής. Με την κάθε λεπτομέρεια ιδιαίτερα προσεγμένη, στον Δία, μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου, τον καφέ σου και στον κάτω όροφο να γευτείς την κουζίνα του. Με υπέροχη θέα από τις μεγάλες τζαμαρίες, ο Δίας είναι ο απόλυτος βραδινός προορισμός αφού η πόλη φωτίζεται!

Φρούριο Ισσάρι

Φρούριο Ισσάρι

Το ιδανικό σημείο για να έχεις θέα όλο το Σιδηρόκαστρο, δεν είναι άλλο από το Φρούριο Ισσάρι. Ένα μέρος κατάλληλο για χαλάρωση και ανασυγκρότηση, στέκεται πάντα εκεί για σένα. Το Ισσάρι αποτελεί μέρος συνάντησης όλων των νέων της περιοχής καθώς έχουν τη δυνατότητα να περάσουν τα απογεύματά του με μία υπέροχη θέα στα πόδια τους. Οι φωτογραφίες που μπορείς να βγεις στο σημείο είναι άπειρες και θα είναι όλες τους ξεχωριστές.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Σέρρες Για Πρώτη Φορά: Πού Να Πας

Αγορές Που Δεν Πρέπει Να Παραλείψεις Από Τις Σέρρες

Τα Καλύτερα Φοιτητικά Στέκια Των Σερρών