Τρεχούμενα νερά, μικροί καταρράκτες, πέτρινα γεφυράκια και αιωνόβια πλατάνια. Η φύση δίνει τον καλύτερο της εαυτό και το Σιδηρόκαστρο στολίζεται από την κοιλάδα του Κρουσοβίτη!

Τι πρέπει να γνωρίζεις

Κοιλάδα του Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο

Ο Κρουσοβίτης που κυλά από τον Λαϊλιά, καταλήγει στο Σιδηρόκαστρο, μέσα από μία μαγική διαδρομή με απίστευτα φυσικά τοπία.Στο ύψος των Ζεστών Νερών, οι τοπικοί φορείς έχουν διαμορφώσει ένα τεχνητό φράγμα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μία μικρή όαση, στολισμένη από δεκάδες πλατάνια.

Κοιλάδα του Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο

Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των σπηλαίων έχει χαρτογραφηθεί από τους ερευνητές, οι ίδιοι επισημαίνουν πως το υλικό προς εξερεύνηση που κρύβει στα σπλάχνα της η γη, είναι τεράστιο. Παρά τη διαπίστωση αυτή, 4 σπήλαια έχουν ήδη καταγραφεί και εξερευνηθεί πλήρως. Τα σπήλαια αυτά είναι τα εξής: 1ο και 2ο Ζεστών Νερών, Καταρράκτες και Μαύρου Βράχου-Λατομείο.

Στην περιοχή του Μαύρου Βράχου τα νερά των 2 μικρών καταρρακτών καταλήγουν στη γη από υπόγεια διαδρομή μέσω σπηλαίων.Δεκάδες σταλαγμίτες φωλιάζουν στη φυσική τους στέγη, ενώ παράλληλα το νερό κυλά από την υπόγεια διαδρομή.Έπειτα, βγαίνουν πάλι στην επιφάνεια συνεχίζοντας την πορεία τους!

Ποιες δραστηριότητες μπορείς να κάνεις

Δραστηριότητες στην Κοιλάδα του Κρουσοβίτη

Έχεις τη δυνατότητα να εξερευνήσεις αυτή την μοναδική ομορφιά επικοινωνώντας με τον Σύλλογο Σπηλαιολογίας και περιβάλλοντος Σιντικής ”Μαύρος Βράχος”. Θα έχεις, λοιπόν, την ευκαιρία να ζήσεις την εμπειρία της εξερεύνησης ενός εκ των πιο ιδιαίτερων σπηλαίων στη χώρα και να γνωρίσεις τον φυσικό του πλούτο.

Η ομάδα του Συλλόγου Σπηλαιολογίας θα σου δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και θα σε κατευθύνει ώστε να μην διατρέξεις κάποιο κίνδυνο κατά την εξερεύνηση. Ακόμη, θα σε εξοπλίσει με τα απαραίτητα εργαλεία που υποδεικνύει ο κώδικας ασφαλείας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Κοιλάδα του Κρουσοβίτη στο Σιδητόκαστρο

Τέλος, θα σε ενημερώσει για ο,τιδήποτε μπορεί να συναντήσεις στη διαδρομή σου και θα σου παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την εσωτερική διαμόρφωση του σπηλαίου.

  • Χρήσιμες πληροφορίες-τηλέφωνα: 694 469 2844 (Ελ. Ελευθεριάδης- Πρόεδρος)
  • Web: www.mavrosvrachos.gr

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Εξερεύνησε Τις Σέρρες 2: Κεντρικό Πάρκο, Αη-Γιάννης, Αυτοκινητοδρόμιο 

Πύργος Του Ορέστη Κουλά

Ιαματικά Λουτρά Αγκίστρου