Κάθε Σεπτέμβρη, η Σκοτούσσα φιλοξενεί την μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη του Νομού Σερρών! Εκδηλώσεις, εκθέτες, γεύσεις και μουσική δημιουργούν μία αφιλτράριστη, γοητευτική εικόνα που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!

Μία πρώτη εικόνα για την εμποροπανήγυρη

Πηγή φωτογραφίας: Serresland.gr

Μόλις 18 χλμ βορειοδυτικά της πόλης, κάθε χρόνο 7-11 Σεπτέμβρη, η Σκοτούσσα γιορτάζει, αλλάζοντας τον παλμό όλων των Σερρών. Εδώ και 100 χρόνια, πιστοί σε κάθε ραντεβού, όλοι όσοι εμπλέκονται με την εμποροπανήγυρη φροντίζουν να μας δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φυσικά οι επισκέπτες γεμίζουν τα σοκάκια και η Σκοτούσσα σφίζει από ζωή!

Ο εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, σε μία τεράστια αλάνα γεμάτη καταπράσινα πλατάνια που κοσμούν το μέρος. Στο σημείο αυτό περισσότεροι από 300 εκθέτες ετησίως φιλοξενούνται και παρουσιάζουν στο κοινό τα προϊόντα τους. Η ποικιλλία είναι τεράστια και θα έχεις την ευκαιρία να βρεις ο,τιδήποτε αναζητάς σε πολύ προσιτές τιμές και καλή ποιότητα.

Πηγή Φωτογραφίας: Serresland.gr

Κάθε “περίπτερο” ή πάγκος είναι γεμάτος προϊόντα και οι έμποροι με διάφορα τρικάκια κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να προσελκύσουν τον κόσμο. Τραγούδια, φωνές, ατάκες και ματιές, είναι λίγα μόνο από τα μέσα που επιστρατεύουν με τόσο μπρίο.

Τι άλλο θα βρεις στην εμποροπανήγυρη

Πηγή φωτογραφίας: Serresland.gr

Πέραν από τους εκθέτες, οι διοργανωτές της εμποροπανήγυρης έχουν φροντίσει ώστε να μην λείπει κυριολεκτικά τίποτα από αυτήν την ιδιαίτερη γιορτή! Στον προαύλιο χώρο του σχολείου (πίσω ακριβώς από την εμποροπανήγυρη), θα βρεις δεκάδες παιχνιδομηχανές, που μετατρέπουν το σχολείο σε ένα vintage πάρκο. Συγκρουόμενα, ρόδα, μπαλαρίνα, παιχνίδια στόχων και όλα όσα έχουμε σφινομένα στις παιδικές μας αναμνήσεις βρίσκονται εκεί και διασκεδάζουν τα παιδιά.

Πηγή φωτογραφίας: Serresland.gr

Φαγητό και ζουρνάδες

Ζουρνάδες και φαγητό στην εμποροπανήγυρη της Σκοτούσας

Το φαγητό επιβάλλεται στη Σκοτούσσα! Δεκάδες ιδιοκτήτες ταβέρνας ή ψητοπωλείων, παρεβρίσκονται πιστά κάθε χρόνο στην εμποροπανήγυρη. Στήνουν τα μαγαζάκια τους, και τα μαγκάλια παίρνουν γρήγορα φωτιά. Ψητά στη σχάρα και φυσικά στη σούβλα, γεμίζουν τα τραπέζια από έντονες και νόστιμες γεύσεις.

Από νωρίς ξεκινάνε την βόλτα τους και οι πλανόδιοι μουσικοί. Τριγυρνούν στα τραπέζια διασκεδάζοντας τον κόσμο και ανάβοντας το κέφι. Οι ζουρνάδες, είναι το σήμα κατατεθέν του πανηγυριού. Έντονες μουσικές, χαρακτηριστικές, τις οποίες συναντάς σε κάθε πανυγήρι, σφραγίζουν το κάθε βράδυ στη Σκοτούσσα.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Η παραδοσιακή πάλη «κιουσπέτια»

Όσες μέρες διαρκεί η εμποροπανήγυρη, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις από κοντά όλα τα πολιτιστικά δρώμενα που εξελίσσονται τις ημέρες εκείνες. Παραδοσιακοί χοροί και διάφορες ακόμα δραστηριότητες που διαφέρουν κάθε χρόνο, ψυχαγωγούν τους επισκέπτες.

Τα κιουσπέτια, είναι το δρώμενο που κάθε χρόνο συνοδεύει πιστά την εμποροπανήγυρη. Η ελεύθερη ανδρική πάλη, με μυρωδιά Κωνσταντινούπολης, είναι ένα δρώμενο που οι Σερραίοι αγαπούν να βλέπουν και η Σκοτούσσα δεν χάνει την ευκαιρία να το αναδυκνύει.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το:

Τα Καλύτερα Φοιτητικά Στέκια Των Σερρών

Μαγαζιά Έκπληξη Στον Νομό Σερρών

Σημεία Του Νομού Σερρών Που Πρέπει Να Γνωρίζεις