Όσοι επισκέπτονται τις Σέρρες, άμεσα καταλαβαίνουν την τεράστια ποικιλία τοπικών αγαθών. Αγορές

Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα και σας παρουσιάζουμε τα προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα των Σερρών και αξίζει να αγοράσετε. Αγορές

Σπιρουλίνα

Σπιρουλίνα σε χάπι και σκόνη

Ένα μόνο φυτικό χάπι, είναι υπέρ αρκετό για να σου χαρίσει ευεξία, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να σου προσφέρει υψηλά επίπεδα αντοχής και ενέργειας. Η σπιρουλίνα, είναι ένα πράσινο χάπι- θαύμα που επιφέρει δεκάδες θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Αγορές

Δημιουργείται από το πρώτο έως το τελευταίο στάδιο στη Νιγρίτα Σερρών, και πωλείται σε εκατοντάδες σημεία ανά τη χώρα ή το διαδίκτυο. Οι ευεργετικές της ιδιότητες την οδηγούν στο νούμερο 1 συμπληρώματος διατροφής και πλέον έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται και σε προϊόντα γυναικείας περιποίησης.

Ούζο Αλεξανδρίδη

Σερραϊκό Ούζο Αλεξανδρίδη

Μία γεύση για μερακλήδες, που αγαπούν το καλό ούζο, τον μεζέ και την παρέα, θα έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει αγοράζοντας το τοπικό ούζο Αλεξανδρίδη. Φτιαγμένο με πολλή αγάπη και μεράκι, από το 1960 έως και σήμερα, συνοδεύει τις παρέες προσφέροντας μία ιδιαίτερη γεύση.

Πέραν από το κλασσικό ούζο, θα βρεις προς πώληση και το ούζο εξ αποστάξεως 100%, με παραδοσιακό τρόπο σε φωτιά. Τα αρώματα προσδίδουν την αίσθηση του απλού, του τοπικού, αλλά παράλληλα και του ιδιαίτερου ποτού που είναι αδύνατο να του αντισταθείς.

Σερραϊκή Μπύρα Voreia

Σερραϊκή Μπύρα Voreia

Η απόλυτη πρόταση για μία δροσιστική μπύρα, φτιαγμένη με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία από την Μικρο ζυθοποιία Σερρών, είναι η μπύρα Voreia. Μία εξαιρετική τοπική επιχειρηματική προσπάθεια, παρουσιάζει μία εναλλακτική και μάλιστα υψηλού επιπέδου πρόταση για μία απολαυστική μπύρα.

Η εταιρία λανσάρει 6 διαφορετικά μπουκάλια, όπου το κάθε ένα από αυτά αποτελεί μία εντελώς διαφορετική γευστική εμπειρία, επιχειρώντας να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Παραδοσιακές Μαρμελάδες

Παραδοσιακές γεύσεις από τοπικές μαρμελάδες

Ένα ιδανικό πρωινό, περιλαμβάνει φρέσκο ψωμί και μαρμελάδα. Το γλύκισμα που κάθε ένας θέλει να έχει στο σπίτι του, αποτελεί και ένα από τα βασικά τοπικά προϊόντα του τόπου μας.

Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί, συλλέγουν καθημερινά φρούτα εποχής από τα κτήματά τους και με πολύ μεράκι τα επεξεργάζονται, ώστε να φτάσουν στο ψωμί μας αγνά και γευστικά. Στα τοπικά καταστήματα, θα μπορέσεις να βρεις τόσο απλές γεύσεις όπως κεράσι, όσο και πολύ ιδιαίτερες, όπως η αρώνια, και το παντζάρι.

Ρύζι Ένωσης Αγροτών

Σερραϊκό Ρύζι

Οι αγρότες Σερρών, δημιούργησαν έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό παραγωγής ρυζιού, ώστε να φτάνει στο τραπέζι μας από την παραγωγή στην κατανάλωση. Η αγροτική δραστηριότητα ρυζιού στο νομό είναι εντονότατη και καθόλου άδικα, καθώς το σερραϊκό ρύζι, φημίζεται για την ποιότητά του.

Αγόρασέ το από τα υποκαταστήματα του συνεταιρισμού και δημιούργησε εξαιρετικά πιάτα για να συνοδεύσουν το γεύμα σου.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Σημεία Του Νομού Σερρών Που Πρέπει Να Ξέρεις! 

Γαστρονομία Σερρών: Γεύσεις Που Πρέπει Να Δοκιμάσεις

Λίμνη Κερκίνης: Ιδέες Για Μία Ξεχωριστή Βόλτα