Ζήσε την απόλυτη χαλάρωση στα ιαματικά λουτρά του νομού μας. Ζεστό τρεχούμενο νερό σε λουτήρες σου προσφέρουν την ευεξία που αναζητάς.

Λουτρά Αγκίστρου

Ιαματικά Λουτρά Αγγίστρου

Την ευκαιρία να απολαύσεις το χαμάμ σου σε βυζαντινά λουτρά, θα έχεις εάν επισκεφθείς το Άγκιστρο Σερρών. Στο βορειότερο χωριό του νομού, βρίσκονται τα Ιαματικά Λουτρά που χρονολογούνται από το 950 μ.Χ. .

Οι πηγές του θεωρούνται οι πιο ζεστές σε όλη την Ευρώπη, καθώς η θερμοκρασία αγγίζει τους 40,5 βαθμούς Κελσίου. Πέρα από τους ομαδικούς λουτήρες, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε λουτήρες Prive. Οι υδρατμοί και η υψηλή θερμοκρασία ενδείκνυνται πέραν της χαλάρωσης και για μυαλγίες ή ρευματοπάθειες. Εκτός από την 24ωρη λειτουργία του χαμάμ, παρέχεται η δυνατότητα μασάζ και περιποιήσεως σώματος και προσώπου.

  • Info: Απέχει 51 χλμ. από τις Σέρρες και η προτεινόμενη μετακίνηση είναι το Ι.Χ. ή η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης- Σόφια.
  • Χρήσιμες πληροφορίες-τηλέφωνα: 23230 41420
  • Web: www.hamamagistro.gr

Ιαματικά Λουτρά Σιδηροκάστρου

Ιαματικά Λουτρά Σιδηροκάστρου

Στην πρωτεύουσα του Δήμου Σιντικής, η φύση έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και ο τοπική κοινωνία φρόντισε να το αναδείξει. Τα λουτρά του Σιδηροκάστρου, βρίσκονται σε έναν κατάμεστο από δέντρα λόφο, με θέα τον ποταμό Στριμόνα και το βουνό Μπέλες.
Το υδροθεραπευτήριο, διαθέτει 2 παραδοσιακές πισίνες τύπου χαμάμ, πισίνες spaform με υδρομασάζ και αερομασάζ, 3 μπανιέρες υδρομασάζ και 14 ατομικές μπανιέρες. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα να κλείσεις ραντεβού σε Prive μπανιέρα με το ταίρι σου.
Στο ίδιο συγκρότημα με τα λουτρά βρίσκεται ξενοδοχείο, όπου μπορείς να διανυκτερεύσεις.

  • Info: Τα λουτρά βρίσκονται στο 6ο χμλ. της Εθνικής οδού Σιδηροκάστρου– Προμαχώνα. Λειτουργεί καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο. Ιδανικός τρόπος μετάβασης είναι το Ι.Χ. .
  • Χρήσιμες πληροφορίες-τηλέφωνα: 23250 22422

Ιαματικά Λουτρά Νιγρίτας

Ιαματικά Λουτρά Νιγρίτας

Ένα από τα πιο γνωστά υδροθεραπευτήρια της χώρα είναι τα λουτρά της Νιγρίτας. Μόλις 5 χλμ. από την πόλη της Νιγρίτας θα βρει κανείς τα λουτρά. Παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι παροχές του είναι αρκετές και προσελκύουν επισκέπτες από όλη τη χώρα.

Διατίθενται 9 λουτήρες εκ των οποίων οι 7 είναι απλοί και οι 2 για υδρομασάζ και αερομασάζ. Επίσης, εκτός από τις πηγές των λουτρών, υπάρχει και πηγή πόσιμου η οποία μέχρι προ λίγου καιρού αφού αναμιγνύονταν με ανθρακικό οξύ και εμφιαλωνόταν σε εργοστάσιο της περιοχής κυκλοφορούσε στην αγορά.

  • Info: Τα λουτρά απέχουν 5 χλμ από τη Νιγρίτα και 22 χλμ από την πόλη των Σερρών. Η μετάβαση εκεί είναι δυνατή με τρένο, Κτελ και αυτοκίνητο.
  • Χρήσιμες πληροφορίες-τηλέφωνα: 23220 22893
  • Ημερομηνίες λειτουργίας: 1 Ιουλίου-31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το:

Οχυρό Ρούπελ

Παραλία Σερρών: Κυανή Ακτή

Λαϊλιάς: Το Βουνό Στολίδι Των Σερρών