Εξερευνώντας κανείς τις Σέρρες πρόκειται να βρει μοναδικές τοποθεσίες και να ζήσει αξέχαστες εμπειρίες. Εξερεύνηση

Εμείς σας παρουσιάζουμε μία λίστα από δραστηριότητες που είναι λίγο πιο ”ψαγμένες’’ και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Εξερεύνηση

Κοιλάδα Κρουσοβίτη Εξερεύνηση

Κοιλάδα Κρουσοβίτη, Σιδηρόκαστρο Σερρών

Η κοιλάδα του Κρουσοβίτη είναι κρυμμένη έξω από το Σιδηρόκαστρο, σε ένα μέρος γεμάτο αιωνόβια δέντρα και λίγοι επισκέπτες την γνωρίζουν. Η φύση έχει βάλλει τον καλύτερό της εαυτό και το αποτέλεσμα που παρουσιάζει είναι μαγευτικό. Η κοιλάδα πέραν από τα τρεχούμενα νερά, σχηματίζει και μικρούς καταρράκτες, ενώ η περιοχή έχει σπήλαια τα οποία διασχίζει ο ποταμός.

Το μέρος ενδείκνυται τόσο για ένα απολαυστικό πικ νικ, όσο και για μία εξερεύνηση στο εσωτερικό των σπηλαίων. Η ομάδα σπηλαιολογίας  Σιντικής, βρίσκεται στη διάθεσή σου να σε κατατοπίσει και να σε οδηγήσει εντός των σπηλαίων με τα τρεχούμενα νερά, για να ζήσεις μία μοναδική εμπειρία.

Cityzen: φαγητό με τις Σέρρες στα πόδια σου

Ο εσωτερικός χώρος του Cityzen

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης ανοίγει τις πόρτες του και σε υποδέχεται βόρεια της πόλης. Το Cityzen, είναι το πιο πολυσυζητημένο εστιατόριο των Σερρών, καθώς πέραν από εκλεκτές γεύσεις, θα απολαύσεις και όλη την πόλη στα πόδια σου.

Το gourmet στίγμα του εστιατορίου, σε συνδυασμό με την τοποθεσία του, το ανάγουν σε must-πρόταση για όποιον αγαπά το καλό φαγητό και επιθυμεί να γευτεί ιδιαίτερες συνταγές. Πέραν από το φαγητό σου, έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις τον καφέ σου ή το ποτό σου.

Λιθότοπος: Ξύπνημα με θέα

Υπέροχη θέα προς τη Λίμνη Κερκίνης, από τον Λιθότοπο Σερρών

Ακριβώς δίπλα από τη λίμνη Κερκίνης και το φράγμα του Λιθοτόπου, βρίσκεται χτισμένο σε πλαγιά το ξενοδοχείο του Ερωδιού. Οι ένοικοι των δωματίων, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν  την μοναδική θέα της λίμνης Κερκίνης.

Πέραν από τη θέα που εξασφαλίζουν όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου, μπορεί κανείς να την απολαύσει τόσο από το εστιατόριο, όσο και από την καφετέρια του ξενοδοχείου.

Ακανές Βασάκη

Παραδοσιακός Ακανές Σερρών

Ένα σημείο που οφείλεις να επισκεφτείς είναι το βασίλειο του ακανέ. Το κατάστημα του Βασάκη βρίσκεται στην Εθνικής Αντιστάσεως 10 στις Σέρρες. Εδώ και περίπου 50 χρόνια , ο Βασάκης παρασκευάζει και πουλάει τους γνωστούς Σερραϊκούς ακανέδες.

Το μοναδικό γλύκισμα με το κεχριμπαρένιο χρώμα, βουτηγμένο στην ζάχαρη άχνη αποτελεί προϊόν-σήμα κατατεθέν στην αγορά. Θα έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις ανάμεσα σε μία τεράστια ποικιλία γλυκών και παγωτών τα οποία πωλούνται στο κατάστημά του! Σίγουρα, βέβαια, ο ακανές θα κλέψει τις εντυπώσεις σου.

Τζιντζιρλί Τζαμί: Ανατολίτικος εκθεσιακός χώρος

Τζιντζιρλί Τζαμί Σερρών: Εσωτερικός Χώρος

Η ανατολίτικη αρχιτεκτονική είναι έντονα χαραγμένη στις Σέρρες, με αποκορύφωμα το Τζιντζιρλί Τζαμί. Στην Ανατολικής Θράκης και Ανδριανουπόλεως βρίσκεται ένα από τα πιο επιβλητικά και προσεγμένα αρχιτεκτονικά Τζαμιά της πόλης.

Στα πρότυπα της περίφημης Σχολής Μιμάρ Σινάν (φημισμένου Οθωμανού αρχιτέκτονα), πλέον το Τζιντζιρλί Τζαμί χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος. Το εσωτερικό του, είναι διαμορφωμένο με ιδιαίτερη αισθητική και αναμφισβήτητα αξίζει μία επίσκεψη.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Σέρρες Για Πρώτη Φορά: Μάθε Πού Μπορείς Να Πας

Τα Καλύτερα Φοιτητικά Στέκια Των Σερρών

ΣΕΡΡΕΣ: Δες Που Μπορείς Να Πας Ξοδεύοντας Ελάχιστα Μιας Και Είσαι Φοιτητής