Έχοντας την τιμή να βρίσκεται στο νομό μας ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρώπη, σας παρουσιάζουμε όλα όσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε, με μία μόνο βόλτα στη λίμνη Κερκίνη. Λίμνη Κερκίνης

Μία στάση στο Λιμανάκι για να θαυμάσεις το τοπίο

Λιμανάκι Λίμνης Κερκίνης

Το λιμανάκι, για όσους μένουν στην περιοχή είναι το σημείο αναφοράς για όλη τη νεολαία και όχι μόνο!Τα περισσότερα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιούνται εκεί. Επίσης, οι Αργίες, είναι ο ιδανικός λόγος για παρέα, ψήσιμο δίπλα στη λίμνη και γέλια ως τη δύση του ηλίου. Κάθε χρόνο τα Θεοφάνια πραγματοποιούνται στο λιμανάκι, με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται αφού η τοποθεσία σε συνδυασμό με τη γιορτή, πλάθουν τον ιδανικό συνδυασμό για κάθε επισκέπτη. Λίμνη Κερκίνης

Οι δραστηριότητες που ‘’κουμπώνουν’’ γύρω από την λίμνη

Birdwatcing στη λίμνη Κερκίνης

Οι δραστηριότητες που διαθέτουν οι τοπικοί φορείς αναφορικά με τη λίμνη είναι τόσες πολλές, που είναι σχεδόν αδιανόητο να μην κάνεις ούτε μία.

Μπορείς να νιώσεις τα νερά της λίμνης απολαμβάνοντας μία βαρκάδα ανάμεσα στα νούφαρα και τα εκατοντάδες είδη πτηνών. Οι ξεναγοί θα είναι δίπλα σου, ώστε να σου εξηγούν και να κάνεις παράλληλα birdwatching.

Η υπέροχη θέα που προσφέρει η λίμνη

Εάν θέλεις κάτι πιο τολμηρό, μπορείς να δοκιμάσεις καγιάκ, ή ακόμα και διαδρομές με τζιπ μέσα από τη λίμνη.

Καγιάκ στη Λίμνη Κερκίνης

Προϋπόθεση βέβαια γι΄αυτό είναι η χαμηλή στάθμη του νερού, γεγονός που συμβαίνει μόνο άνοιξη και καλοκαίρι.

Βόλτα με 4×4 στη Λίμνη

Οι δραστηριότητες όμως, δεν σταματούν εκεί. Γύρω από τη λίμνη, μπορείς να απολαύσεις μία περιήγηση με άλογα και να έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις το καταπράσινο δασάκι δίπλα από τη λίμνη. Σε περίπτωση που αναζητάς κάτι πιο απλό, απόλαυσε μία βόλτα με ποδήλατα στον χωματόδρομο γύρω από τη λίμνη. Θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις από κοντά και τους νεροβούβαλους ελευθέρας βοσκής.

Φαγητό κοντά στη λίμνη

Μόλις κατέβεις το ύψωμα της λίμνης πηγαίνοντας προς το χωριό, θα συναντήσεις πολλά ταβερνάκια. Πέραν της άψογης φιλοξενίας, θα σου χαρίσουν πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις, φτιαγμένες από τοπικά προϊόντα. Τα εδέσματα από βουβάλι έχουν ξεχωριστή θέση στους καταλόγους.

Μαγειρεμένο Βουβάλι

Ακόμη, θα σου προτείνουν να γευτείς γριβάδι από τη λίμνη, και άλλα ψάρια ημέρας που προμηθεύονται από τους ψαράδες τους.

Λίμνη Κερκίνης
Γριβάδι Μαγειρεμένο

Τους χειμερινούς μήνες θα σε παροτρύνουν να δοκιμάσεις αγριογούρουνο με κυδώνι. Στο τέλος του γεύματος, θα σε κεράσουν Καζάν ντιπί με γάλα από βουβάλι.

Τα τοπικά προϊόντα

Παραδοσιακά Γλυκά Του Κουταλιού

Πριν αναχωρήσεις, πέρνα από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Άνω Ποροΐων, στο κατάστημα που διαθέτουν στο χωριό της Κερκίνης. Προμηθεύσου απαραιτήτως με μαρμελάδες και τοπικά ζυμαρικά και βότανα.

Μην ξεχάσεις να δεις και:

Τα Καλύτερα Φοιτητικά Στέκια Των Σερρών

Σέρρες Για Πρώτη Φορά: Μάθε Πού Μπορείς Να Πας

Σημεία Του Νομού Σερρών Που Πρέπει Να Ξέρεις!