Οι κλασσικοί ρυθμοί της πόλης στις Σέρρες σταματούν, όταν επιλέγεις κοντινές αποδράσεις στους φυσικούς της παραδείσους. Παρακάτω θα βρεις δύο πολύ ιδιαίτερες προτάσεις! Εξερεύνησε Την Φύση

Κοιλάδα Σερρών (μία all time classic επιλογή)

Κοιλάδα Σερρών

Ο ιδανικός προορισμός για έναν ήρεμο περίπατο ή ένα απόγευμα κοντά στη φύση, είναι το πάρκο των Αγίων Ανάργυρων. Η Κοιλάδα των Σερρών, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι κάτοικοι της πόλης,  αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Σερραϊκή κοινωνία. Εξερεύνησε Την Φύση

Κάνε τη βόλτα σου στο πάρκο των Αγίων Ανάργυρων και , χάζεψε τους καταρράκτες, κοντοστάσου στη λίμνη και τα κιόσκια και άφησε τον εαυτό σου να νιώσει τη φύση.

Γιατί όχι, να πάρεις το ποδήλατό σου και να κάνεις τη βόλτα σου στον ποδηλατοδρόμο. Πέραν από το γεγονός ότι έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις το  καταπράσινο τοπίο και τα τρεχούμενα νερά, μπορείς επίσης να απολαύσεις τον καφέ σου ή το γεύμα σου σε ένα από τα καταστήματα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την Κοιλάδα.

Όμορφες στιγμές χαλάρωσης σε περιμένουν, δίπλα στο καταπράσινο τοπίο!

  • Info: Η Κοιλάδα των Σερρών απέχει μόλις 3 χλμ από το κέντρο της πόλης. Οπότε είναι εύκολο να φτάσεις ακόμα και περπατώντας.

Λαϊλιάς (το βουνό με τις άσπρες κατηφόρες)

Χιονισμένο Βουνό Λαϊλιά

Σε έκταση 33.000 στρεμμάτων εκτείνεται η δασική έκταση που αποτελεί πνεύμονα ζωής για την πόλη των Σερρών. Καλυμμένος από δασική πεύκη και οξιά, ο Λαϊλιάς σε προκαλεί να τον περπατήσεις και να νιώσεις αυτή την μοναδική εμπειρία κοντά στη φύση.

Το ανάγλυφο της περιοχής, καθώς και το ύψος της (700μ. από τη θάλασσα και 1849μ. η κορυφή), μετατρέπουν το μέρος σε ένα εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο τους χειμερινούς μήνες με πλήρη οργάνωση και υψηλή επισκεψιμότητα.

Αν ενδιαφέρεσαι λοιπόν, για σκι και ζεστή σοκολάτα σε ‘’τύπου σαλέ’’, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την πόλη τους χειμερινούς μήνες!

  • Info: Ο Λαϊλιάς βρίσκεται σε απόσταση 25χλμ. Από την πόλη των Σερρών. Ο καταλληλότερος τρόπος άφιξης στο σημείο είναι το αυτοκίνητο. Κάποιοι τολμούν και το ποδήλατο για τους θερινούς μήνες.
  • Χρήσιμες πληροφορίες-τηλέφωνα: 23210 62400
  • Ωράριο διαθεσιμότητας: 9:00 – 15:30

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Φυσικές Τοποθεσίες 2: Μενοίκιο Όρος, Ποταμός – Φαράγγι Αγγίτη

Ιαματικά Λουτρά Αγκίστρου

Παραλία Σερρών: Κυανή Ακτή