Γνώρισε τον βιότοπο του νομού, εξερευνώντας τους φυσικούς θησαυρούς τους. Φυσικές Τοποθεσίες

Σου προτείνουμε τα πιο γοητευτικά μέρη των Σερρών, όπου η φύση έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Φυσικές Τοποθεσίες

Λίμνη Κερκίνης

Λίμνη Κερκίνης

Ίσως το δημοφιλέστερο αξιοθέατο του νομού. Προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ και θεωρείται πόλος έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η βαρκάδα στη λίμνη, θα σε βοηθήσει να δεις από κοντά τα δεκάδες είδη πτηνών και χλωρίδας. Ξεχωρίζουν οι κορμοράνοι, οι οποίοι αποτελούν ξεχωριστό λόγο επίσκεψης στο μέρος! Η ιππασία δίπλα στη λίμνη και στον καταπράσινο κάμπο θα σου δώσουν την ευεξία που χρειάζεσαι. Το Κέντρο Πληροφόρησης, βρίσκεται εντός του χωριού και είναι εκεί για να σε κατατοπίσει πλήρως αναφορικά με κάθε πληροφορία γύρω από την λίμνη που σε ενδιαφέρει.

  •  Info: Η λίμνη απέχει 35 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών. Υπάρχει εύκολη πρόσβαση μέσω Κ.Τ.Ε.Λ. από τις Σέρρες ή τρένου, το οποίο θα σε αφήσει στη Λιβαδειά, που απέχει μόλις 1χλμ από την Κερκίνη. Ο τρόπος που σου προτείνουμε είναι το Ι.Χ. από τον δρόμο του Λιθότοπου για να έχεις την ευκαιρία να δεις το φράγμα του Ποταμού Στρυμόνα και να κάνεις το γύρο της λίμνης!
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 694 546 5619
  • EMail: info@varkada.gr

Επίσης, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο πληροφόρησης: Καθημερινά 8:00 – 16:00 και Σαββαττοκύριακα 10:00 – 14:00.

Ποταμός Στρυμόνας

Βουβάλια στον Ποταμό Στρυμόνα

Ο ποταμός Στρυμόνας μοιράζεται μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας, σε συνολικό μήκος 360 χλμ. Στο ελληνικό μέρος ρέει κατ αποκλειστικότητα στον νομό μας, ενώ εισέρχεται και στη λίμνη Κερκίνης! Το σημείο όπου χωρίζει τα χωριά Γόνιμο – Μεγαλοχώρι και Βυρώνεια, αξίζει την επίσκεψή σου!

Πέραν από το καταπράσινο τοπίο και την ηρεμία που σου προκαλεί η φύση, θα έχεις την ευκαιρία να δεις βουβάλια ελευθέρας βοσκής. Αυτό συμβαίνει σε ελάχιστα μέρη του κόσμου και γι’ αυτό το λόγο όλοι οι επισκέπτες δεν χάνουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μέρος.

  • Info: Το συγκεκριμένο σημείο του ποταμού απέχει περίπου 45χλμ. Από την πόλη των Σερρών και μόλις 2 χιλιόμετρα από το χωριό της Βυρώνειας όπου θα σε αφήσει το τρένο.

Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας

Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας

Από το 1998 και έπειτα, δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει την ιχθυοπανίδα της Λίμνης Κερκίνης και του ευρύτερου ποταμού Στρυμόνα. Εκεί θα βρεις από 22 έως 27 είδη ψαριών,σε καταγεγραμμένα 30. Στο ενυδρείο βρίσκονται 22 μεγάλα ενυδρεία.

Επίσης, θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις προβολές Video και σλάιτς. Τα τελευταία χρόνια θα βρεις και μικρά φίδια ή ακόμα και….κροκόδειλο.

  • Info:Το Ενυδρείο βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού. Η άφιξη εκεί είναι εύκολη με όλους τους τρόπους, όμως η μετάβαση με Κτελ, δεν μπορεί να γίνει απευθείας από Σέρρες. Χρειάζεται μετεπιβίβαση από Σιδηρόκαστρο.
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 23230 31449
  • Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 9:00 – 14:00

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Λαϊλιάς: Το Βουνό Στολίδι Των Σερρών

Παραλία Σερρών: Κυανή Ακτή

Σπήλαιο Αλιστράτης: Ένα Μέρος Που Πρέπει Να Επισκεφτείς