Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών  (11/07), οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο.Μηχανογραφικό 2020

Η διαδικασία κατάθεσης του μηχανογραφικού συμπληρώνεται στην πλατφόρμα exams.it.minedu.gov.gr μέχρι και τη Παρασκευή 17-07-2020.Μηχανογραφικό 2020

Υπενθυμίζουμε ότι, όσοι δεν έχουν λάβει ήδη κωδικό ασφαλείας, θα πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειο, που έχουν υποβάλει την αίτηση-δήλωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εάν ανήκουν στην κατηγορία του 10%, θα πρέπει να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ημερήσιο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο αντίστοιχα.

Στο σύστημα έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία της Οριστικοποίησης. Με την Οριστικοποίηση, το Μηχανογραφικό Δελτίο αποκτά πλέον μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου. Τον αριθμό αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι μέσα στην προθεσμία υποβολής οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα αναίρεσης της οριστικοποίησης του Μηχανογραφικού σας Δελτίου, με βάση τα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο που μπορούν να δουν στον σχετικό σύνδεσμο.

ΠΗΓΗ FREEPIC

ΜετεγγραφέςΜηχανογραφικό 2020

Εφόσον ο υποψήφιος επιθυμεί να διεκδικήσει μετεγγραφή, θα πρέπει να γνωρίζει ότι φέτος έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα. Δικαίωμα μετεγγραφής έχει ένας εισακτέος που η επίδοσή του είναι μέχρι 2.750 μόρια χαμηλότερη της βάσης εισαγωγής του τμήματος της επιθυμίας του. Η μοριοδότηση έχει αλλάξει ενισχύοντας κάποιες κοινωνικές ομάδες και πλέον θα υπάρχει και δεύτερος γύρος μετεγγραφών.

Υπενθυμίζεται ότι η βάση εισαγωγής του πέρσι ήταν 17.959 μόρια. Ενώ σε ορισμένα από τα υπόλοιπα περιφερειακά τμήματα η βάση εισαγωγής ήταν ακόμα και 5.000 μόρια.

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει σε εξαιρέσεις δυνατότητας μετεγγραφής από χαμηλόβαθμα τμήματα σε υψηλόβαθμα των κεντρικών Ιδρυμάτων, ώστε να αποφευχθούν αδικίες.

Με πληροφορίες από  minedu.gov.gr

Μη ξεχάσεις να διαβάσεις Αλλαγές Στις Μετεγγραφές Φοιτητών 2020 – Αντιστοιχίες Τμημάτων ΑΕΙ