Μια νέα αρχή ξεκινάει το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που έχει ενταχθεί αυτοδικαίως στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε), σύμφωνα με τον Ν. 4610/2019 και όσα προβλέπονται στις διατάξεις του νόμου αυτού. ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκε η νέα πινακίδα του ιδρύματος, που σηματοδοτεί και την νέα πορεία του.

Σε μια σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν από το epiloges.tv,ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου κύριος Δημήτρης Χασάπης απαντά για όλες τις αλλαγές:

“Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν και το 12ο εξάμηνο έχουν το δικαίωμα με μια αίτηση να συνεχίσουν το νέο πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών, ενώ όσοι έχουν περάσει το 12ο εξάμηνο θα μπορέσουν να συνεχίσουν μόνο μέσο κατατακτήριων εξετάσεων.”

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Όλες οι αλλαγές – Τι ισχύει για τα πτυχία
Η νέα ονομασία του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν θα έχουν κατώτατο πτυχίο

Επαγγελματικά δικαιώματα απόφοιτων

“Σε ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων” διευκρίνισε ότι “δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα πλην του τμήματος των μηχανικών. Αυτό οφείλεται στις ισχυρές παρεμβάσεις του τεχνικού επιμελητηρίου.”

“Επαγγελματικά δικαιώματα έχουν μόνο οι απόφοιτοι των πολυτεχνικών σχολών. Για τον λόγο αυτό υπάρχει μια διαδικασία 5η τμήματα της σχολής μηχανικών του Δ/νους πανεπιστημίου της Ελλάδος είναι ισότιμα μόνο με τα αντίστοιχα τμήματα μηχανικών του Πανεπιστημίου Δ.Αττικής καθώς και του Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Σε ότι αφορά την δυνατότητα εγγραφής των αποφοίτων Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο Επιμελητήριο , ανέφερε ότι αυτό αφορά την θέση του Επιμελητηρίου.

Στους ενεργεία φοιτητές που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν τα νέα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών δεν θα τους χορηγηθεί προσωρινά το πτυχίο του τμήματος ΤΕΙ εκτός αν δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις.Εάν θα χρειαστεί να εκπονήσουν και 3η διατριβή, δυστυχώς είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί μιας και αυτό εξαρτάται από την πολιτεία. Επίσης, διευκρίνισε ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν θα έχουν κατώτατο πτυχίο.”

Δείτε παρακάτω το video από το epiloges.tv:

Με πληροφορίες από epiloges.tv

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Κτηριακές Υποδομές του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Οδηγίες Πρόσβασης Στο Ίδρυμα: ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας