Το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ως ΤΕΙ Σερρών λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1978-1979.

Ως Κέντρο Ανωτέρας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΑΤΕΕ) έχοντας δύο (2) Σχολές με συνολικά 4 Τμήματα.

Αρχικά οι διοικητικές του Υπηρεσίες συστεγάζονται στο 5ο Γυμνάσιο. Τα Τμήματα του είναι διάσπαρτα σε ενοικιαζόμενους χώρους, μέσα στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών.

Μετέπειτα το έτος 1987, λόγω της αύξησης προσωπικού και της ελλείψεως χώρου. Οι διοικητικές μόνον Υπηρεσίες μεταφέρονται σε άλλο σημείο εντός της πόλεως.

Το 1986 ο Δήμος Σερρών κάνει δωρεά στο ΤΕΙ Σερρών. Έκταση 82στρ. περίπου, 500μ. μόλις από το κέντρο της πόλης και ξεκινά ο σχεδιασμός των ιδιόκτητων πλέον εγκαταστάσεων. Από ομάδα μηχανικών του Ιδρύματος και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών. Σταδιακά το Ίδρυμα αγοράζει όμορες εκτάσεις και σήμερα αναπτύσσεται σε έκταση 194στρ. περίπου.

Αεροφωτογραφία ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Η ιδιόκτητη κτηριακή υποδομή ξεκινά το έτος 1990, με την κατασκευή των κτηρίων Α΄ της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.). Αλλά και της Β΄ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.Φ.) αποτελούμενων από αίθουσες διδασκαλίας και αμφιθέατρα.

Το έτος 1991 κατασκευάζονται τα κτήρια Γ΄ Ελαφρά Εργαστήρια της Σ.Δ.Ο. και Δ΄ Ελαφρά εργαστήρια της Σ.Τ.Ε.Φ..

Ακολουθούν τα κτήρια Ε΄ και Ζ΄ Βαρέα εργαστήρια του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων. Βαρέα Εργαστήρια του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Aντίστοιχα της Σ.Τ.Ε.Φ. και συγχρόνως ξεκινά η κατασκευή του κτηρίου Διοίκησης που ολοκληρώνεται το έτος 1993 οπότε και μεταφέρονται οι υπηρεσίες.

Κτήρια Σ.Τ.ΕΦ. και Σ.Δ.Ο.

Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας που από το 1985 λειτουργούσε σε ενοικιαζόμενο χώρο εντός της πόλης. Μεταφέρθηκε το 1993 σε ημιυπόγειο χώρο. Στο κτήριο Β΄(ΣΤΕΦ) έως το 2000. Οπότε και απέκτησε την δική της στέγη, στο νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης στην οικοπεδική έκταση του
Ιδρύματος.

Κτήριο Βιβλιοθήκης

Η ανάπτυξη των κτηριακών εγκαταστάσεων συνεχίζεται με τον σχεδιασμό του κλειστού αμφιθεάτρου και της Σπουδαστικής Λέσχης. Η κατασκευή των οποίων ολοκληρώθηκε τα έτη 2000 και 2004.

Μετέπειτα αποπερατώθηκε το κτήριο Κυλικείου και ακολουθούν τα κτήρια των Πολλαπλών Χρήσεων και το Ανοιχτό Αμφιθέατρο του Ιδρύματος.

Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων

Κυλικείο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Δεδομένου της δημιουργίας νέων δύο (2) νέων Τμημάτων της Σ.Τ.Ε.Φ. γίνεται αναγκαίος ο σχεδιασμός. Νέων χώρων για την καλή και εύρυθμη λειτουργία τους. Έτσι το έτος 2009 παραδίδονται τα δύο καινούρια δίδυμα κτήρια. Στα οποία στεγάζονται το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. και το Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής Τ.Ε..

Κτήριο Πληροφορικής-Γεωπληροφορικής

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος λειτουργεί και γυμναστήριο. Πλήρως εξοπλισμένο με όργανα για την άθληση των σπουδαστών μας υπό την καθοδήγηση υπεύθυνου γυμναστή. Καθώς επίσης και ότι στο κτήριο της Σπουδαστικής Λέσχης υπάρχουν κοιτώνες για τη φιλοξενία φοιτητών και καθηγητών. Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS και άλλων προγραμμάτων, επίσης πλήρως εξοπλισμένοι.

 Πηγή: www.teicm.gr
Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Τηλεφωνικός κατάλογος
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here