Κάθε επισκέπτης της πόλης των Σερρών, οφείλει να οργανώσει μία εκδρομή στην Αμφίπολη.

Η Αρχαία Ελλάδα και το μεγαλείο της ξεχειλίζουν ακόμα και μέσα από τα συντρίμμια της παλιάς πόλης, δίπλα στην οποία πλέον υπάρχει χτισμένο το χωριό της Αμφίπολης.

Αρχαιολογικός Χώρος Αμφίπολης

Χτισμένη από Αθηναίους το 438/7 π.Χ. , ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης υποδέχεται καθημερινά δεκάδες επισκέπτες. Η Αμφίπολη παρέμεινε για αιώνες ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Μακεδονίας.  Την ακμή της πόλης, αντικατοπτρίζουν τα μνημειακά κτήρια με τα ψηφιδωτά δάπεδα και τις τοιχογραφίες. Ακόμα, σημαντικό στοιχείο για την αρχαία πόλη είναι η υψηλή θέση που κατείχαν τα ιερά αφιερωμένα σε τοπικές θεότητες. Υπάρχει ιερό ακόμα και για τον ποταμό Στρυμόνα, αφού ο ίδιος συνιστούσε πηγή πλούτου και οικονομίας.

Αρχαιολογικός Χώρος Αμφίπολης

Από τα ιστορικά αξιοθέατα του αρχαιολογικού πάρκου της Αμφίπολης, σίγουρα θα ξεχωρίσεις το λιοντάρι της.

Το Λιοντάρι της Αμφίπολης

Με συνολικό ύψος 8 μέτρα, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο επιβλητικά κατασκευάσματα και χρονολογείται μεταξύ 5ου και 4ου αιώνα π.Χ. . Το σημαντικό είναι ότι αποτελεί προϊόν αναστήλωσης, καθώς βρέθηκε σε κομμάτια.

Για να ολοκληρώσεις την εμπειρία και να έχεις μία ολοκληρωμένη γεύση από την μοναδικότητα της αρχαίας Αμφίπολης, ιδανικά θα μπορούσες να επισκεφθείς το Μουσείο της Αμφίπολης.

Μουσείο Αμφίπολης

Λειτουργεί από το 1995, και διαθέτει εκθεσιακό χώρο με αντικείμενα, αγάλματα και ευρήματα που αφορούν την Αρχαία Αμφίπολη.

Μουσείο Αμφίπολης

Αποτελείται από 6 θεματικές ενότητες ο οποίες χωρίζονται με χρονολογικά κρητήρια και καλύπτουν περιόδους από τους προϊστορικούς χρόνους, εώς και τη Βυζαντινή εποχή.

Μουσείο Αμφίπολης

Info: Η Αμφίπολη απέχει 60 χλμ από την πόλη των Σερρών και 90 χλμ από την Θεσσαλονίκη. Ο ιδανικότερος τρόπος μετάβασης εκεί, είναι οδικώς. Παρ΄όλα αυτά υπάρχει και η δυνατότητα μετακίνησης με το Κ.Τ.Ε.Λ.

  • Χρήσιμες πληροφορίες-Τηλέφωνα: 23210 21084
  • Email: khepka@culture.gr
  • Ωράριο λειτουργίας: Μόνο τους θερινούς μήνες Καθημερινά 8:30-15:00
  • Τηλ. Μουσείου Αμφίπολης: 23220 32474
  • Ωράριο λειτουργίας: Χειμερινό: Τρίτη -Κυριακή 8:30-15:00, Θερινό: Τρίτη -Κυριακή 8:00 – 20:00
  • Γενική τιμή εισόδου:6€ , Μειωμένο:3€  *Για τους θερινούς μήνες, ισχύει μειωμένο εισιτήριο για όλους.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και:

Τα Αρχαιολογικά Μνημεία Των Σερρών

Τα Μοναστήρια Κόσμημα Του Νομού Σερρών

Αξιοθέατα-Σημεία Ενδιαφέροντος Νομού Σερρών