Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 και την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για το ποδήλατο, με τίτλο «Θα γυρίσω πετάλι». ΤΕΦΑΑ Σερρών – Δράση

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές/ήτριες  του νομού Σερρών, καθώς και σε φοιτητές/ήτριες του ΤΕΦΑΑ Σερρών και του ΔΙΠΑΕ. ΤΕΦΑΑ Σερρών – Δράση

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο δράσεων στην εκπαίδευση αλλά και στην τοπική κοινωνία ως προς τη χρήση του ποδηλάτου και τη χρησιμότητά του στο πλαίσιο της αειφορίας και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Στόχος είναι η προσέγγιση όλων των πτυχών που συνδέονται με τη χρήση του ποδηλάτου, και συγκεκριμένα των ζητημάτων της άσκησης και προαγωγής της υγείας (αγωγή υγείας), της οδικής ασφάλειας (κυκλοφοριακή αγωγή) και της προστασίας του περιβάλλοντος (περιβαλλοντική εκπαίδευση)”.

Ειδικότερα, η εν λόγω “δράση” ευαισθητοποίησης για τη χρήση του ποδηλάτου θα πραγματοποιηθεί:   

  • στις 14/01/2020, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Τμήματός μας, στις 9.30-11.00 πμ (για δημοτικά σχολεία) και
  • στις 15/01/2020, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ (πρώην ΤΕΙ Σερρών), στις 9.30-11.00 πμ (για Γυμνάσια-Λύκεια, και Γ/βάθμια εκπαίδευση).

Την εκδήλωση διοργανώνουν επτά φορείς. Το ΤΕΦΑΑ Σερρών, το Τμήμα Τροχαίας Σερρών οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Κόμβος Σερρών), το 4ο ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας και το Εθνικό Δίκτυο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Περισσότερες πληροφορίες: Μουρατίδου Αικατερίνη, Πρόεδρος ΤΕΦΑΑ Σερρών, τηλέφωνο: 2310991068

Με πληροφορίες από phed-sr.auth.gr