Το  Τμήμα  Οικονομικών  Επιστημών  της  Σχολής Κοινωνικών  Επιστημών του  Πανεπιστημίου Κρήτης  πρόκειται  να  δεχτεί  μεταπτυχιακούς φοιτητές  για το ακαδημαϊκό έτος 2020‐2021.Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αφορά το  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική (ΦΕΚ επανίδρυσης 1525/4‐5‐2018) το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  στην Οικονομική  Θεωρία  και  Πολιτική. Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης, Κοινωνικών Επιστημών, και Θετικών Επιστημών ελληνικών Πανεπιστημίων και απόφοιτοι ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Επίσης, γίνονται δεκτοί και πτυχιούχοι αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής υπό τον όρο να έχει αναγνωρισθεί το πτυχίο τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο ή αντίστοιχο.

Είναι δυνατόν να ζητηθεί σε κάποιους από τους υποψηφίους να εξεταστούν επιτυχώς σε ένα (1) έως τρία (3) μαθήματα (Μαθηματικά, Στατιστική ή Οικονομετρία, Οικονομική Θεωρία) πριν εγγραφούν στο Π.Μ.Σ. με την προϋπόθεση ότι ο φάκελός τους έχει αξιολογηθεί θετικά και έχουν κληθεί για αυτό το λόγο σε συνέντευξη. Οι εξετάσεις αποτελούν την τρίτη φάση αξιολόγησης.

 Διάρκεια Σπουδών & Δικαιολογητικά

Oι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους για το πρόγραμμα ακολουθώντας τον σύνδεσμο στην δεξιά στήλη.  Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο διάστημα από 7 Φεβρουαρίου 2020 έως και 31 Μαΐου 2020.

Η ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο Πτυχίου ή Πτυχίων (και πιστοποιητικό αντιστοιχίας ή ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ, για πτυχιούχους Πανεπιστημίων της αλλοδαπής).
  • Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας.
  • Βιογραφικό Σημείωμα στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η διδακτική, η ερευνητική ή/και επαγγελματική εμπειρία του υποψηφίου
  • Πιστοποιητικά επαρκούς γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Η επάρκεια στην αγγλική γλώσσα θα αποδεικνύεται με βαθμολογία TOEFL από το βαθμό 80 και άνω ή IELTS από το βαθμό 6,0 και άνω, με Proficiency Cambridge ή Proficiency Michigan ή και με τα λοιπά αποδεκτά πιστοποιητικά από το ΑΣΕΠ για τουλάχιστον πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Γ1/C1 ή Γ2/C2).
  • Τα στοιχεία δύο (2) μελών ΔΕΠ από τους οποίους έχει ζητηθεί συστατική επιστολή μέσα από το σύστημα της ηλεκτρονικής αίτησης.
  • Υπόμνημα/Δήλωση Ενδιαφέροντος που να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο καθώς και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα των υποψηφίων (έως 1000 λέξεις).
  • Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή (jpg, jpeg).

Μπορείτε να δείτε την αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα στον σύνδεσμο:

https://9b9ec758578b3ee0d46b305404f9eb35eaf4130aa2d106c6a91c.ssl.cf3.rackcdn.com/597/course_page_banner_documents/2/37/28/sxh5X2QS9n9F7VQhP758fAfdRxv14B.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κα Ιωάννα Γιωτοπούλου

Τηλ.: +3028310-77405,

Fax: +3028310-77404

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα economics.soc.uoc.gr