Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος – Πανεπιστημιούπολη Σερρών προσφέρει στους φοιτητές του νέες σύγχρονες υπηρεσίες διαχείρισης δικτυακών λογαριασμών (Identity Management – IDM), σε συνεργασία με το Ελληνικό Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο GUnet. Νέες Υπηρεσίες

Με βάση τα στοιχεία του λογαριασμού URegister ο φοιτητής θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις Υπηρεσίες που χρησιμοποιούν την Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης (AAI) του ΕΔΕΤ , μεταξύ των οποίων: Νέες Υπηρεσίες

  • Ακαδημαϊκή Ταυτότητα (ΠΑΣΟ),
  • Υπηρεσία Δήλωσης Συγγραμμάτων (Εύδοξος),
  • Ηλεκτρονικό Σύστημα Μετεγγραφών,
  • Υποτροφίες ΙΚΥ,
  • Πρακτική Άσκηση (ΑΤΛΑΣ), ΑΠΕΛΛΑ, Okeanos, Eduroam κ.λπ.

Επίσης, με τον ίδιο λογαριασμό θα έχετε πρόσβαση και στις Ιδρυματικές Υπηρεσίες, όπως, Ηλ. Γραμματεία, e-learning, email, OpenVPN, Ασύρματο Δίκτυο.

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για κάθε κατηγορία μέλους του Ιδρύματος σχετικά με την ενεργοποίηση και τη χρήση των νέων υπηρεσιών.

ΠΑΛΑΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση των παλαιών ενεργών φοιτητών (που είχαν ήδη ιδρυματικό λογαριασμό) στη νέα υποδομή διαχείρισης ηλεκτρονικών λογαριασμών IDM του GUnet, έγινε μια προσπάθεια μαζικής μεταφοράς των υπαρχόντων φοιτητικών λογαριασμών. Το αποτέλεσμα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών αυτών έχει πλέον μεταφερθεί και ενεργοποιηθεί αυτόματα και δε χρειάζεται καμία περαιτέρω ενέργεια από τους παλαιούς φοιτητές.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι παλαιοί φοιτητές των οποίων η μεταφορά απέτυχε, κυρίως λόγω λάθος καταχωρημένων στοιχείων στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Γραμματείας (π.χ. απουσία ΑΜΚΑ, λανθασμένος ΑΜΚΑ, λανθασμένη Ημ. Γέννησης κ.α.). Το αποτέλεσμα είναι αυτοί οι φοιτητές να μην έχουν πλέον πρόσβαση στις διάφορες υπηρεσίες, όπως, π.χ. η Ηλεκτρονική Γραμματεία. Οι φοιτητές αυτής της κατηγορίας θα πρέπει απαραιτήτως να ενεργοποιήσουν οι ίδιοι τον νέο τους λογαριασμό μέσω της υπηρεσίας URegister, ακολουθώντας τη διαδικασία των νεοεισαχθέντων πρωτοετών φοιτητών που περιγράφεται παρακάτω.

ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Οι νέοι φοιτητές, μετά την εγγραφή τους από τη Γραμματεία του Τμήματός τους, θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιήσουν τον ηλεκτρονικό τους λογαριασμό επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του URegister:

https://uregister.cm.ihu.gr/

Η ενεργοποίηση γίνεται με τη χρήση του κινητού τηλέφωνου ή του email που έχουν δηλώσει στη Γραμματεία. Σε περίπτωση που κατά την διαδικασία ενεργοποίησης λογαριασμού εμφανιστεί μήνυμα λάθους ότι «Δεν βρέθηκε χρήστης με αυτα τα στοιχεία» παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος ώστε να ελέγξουν και τυχόν διορθώσουν τα στοιχεία του κινητού τηλέφωνου ή του email σας.

Αναλυτικές οδηγίες ενεργοποιήσης λογαριασμού για φοιτητές

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Γενική Περιγραφή Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας

Με πληροφορίες από teicm.gr