Το Τμήμα Εσωτερικής  Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού  Αντικειμένων (ΕΑΔΣΑ) της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών είναι το νεότερο Τμήμα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Τμήμα Ε.Α.Δ.Σ.Α όπως και η Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών ιδρύθηκαν τον Μάρτιο 2009. Oι πρώτοι σπουδαστές εισήχθησαν τον Σεπτέμβριο του 2009.

Η Σχολή Γ.Τ.Κ.Σ. καταργήθηκε το 2013, ενώ το Τμήμα ΕΑΔΣΑ συνεχίζει την λειτουργία του μέχρι το 2018. Τον Νοέμβριο 2013 έγινε η ανακήρυξη των πρώτων πτυχιούχων του Τμήματος ΕΑΔΣΑ από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Αρχιτεκτονικής
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης Kαι Σχεδιασμού Αντικειμένων

Το Τμήμα ΕΑΔΣΑ είναι το μοναδικό ανάλογο Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Βόρειο Ελλάδα, ενώ υπάρχει άλλο ένα αντίστοιχο Τμήμα στο ΤΕΙ Αθήνας.  Είναι ένα Τμήμα με υψηλό επίπεδο επιστημονικής μόρφωσης.  Από την πρώτη χρονιά λειτουργίας το Τμήμα είχε υψηλή βάση εισαγωγής από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Eιδικότερα την υψηλότερη βάση εισαγωγής από όλα τα άλλα Τμήματα του ΤΕΙ Κεντρ. Μακεδονίας.  Αυτό δείχνει την απήχηση, αλλά και την ζήτηση του Τμήματος ΕΑΔΣΑ του ΤΕΙ Κεντρ. Μακεδονίας στην ευρύτερη μαθητική κοινότητα της Ελλάδος.

Το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΙ Σερρών μέχρι το 2013) ιδρύθηκε πριν από 35 χρόνια ως Σχολή ΚΑΤΕΕ. Tο 1984 εξελίχθηκε στην σημερινή του μορφή ως Τριτοβάθμιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Μέχρι το 2009 το ΤΕΙ είχε 2 Σχολές με 6 Τμήματα. Μετά την ίδρυση της Σχολής Γ.Τ.Κ.Σ και του Τμήματος ΕΑΔΣΑ το 2009 το ΤΕΙ είχε συνολικά 3 Σχολές και 7 Τμήματα προπτυχιακών σπουδών.

Αρχιτεκτονικής
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης Kαι Σχεδιασμού Αντικειμένων

Σήμερα, μετά την αναδιάταξη του ακαδημαικού χάρτη τον Ιούνιο του 2013, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας έχει 2 Σχολές (ΣΤΕΦ και ΣΔΟ) με 7 Τμήματα και 1 Τμήμα (ΕΑΔΣΑ).  

Το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας έχει συνολικά σήμερα περισσότερους από 13.000 σπουδαστές σε τρεις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη).

Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος ΕΑΔΣΑ βρίσκονται συγκεντρωμένες στην έδρα του ΤΕΙ στην πόλη των Σερρών, σε ανεξάρτητο campus στα νοτιοανατολικά της πόλης, όπου υπάρχουν το κτίριο διοίκησης, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, συνεδριακό κέντρο, ανοικτό θέατρο και Λέσχη (σίτιση) των σπουδαστών.

Πηγή: www.teicm.gr

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και το ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here