Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το περιεχόμενο Σπουδών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως το γνωστικό αντικείμενο της Επιστήμης της Μηχανολογίας, το οποίο αφορά στη μελέτη, τη σχεδίαση, την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία μηχανών (ή/και εγκαταστάσεων), καθώς και συστημάτων παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας, με γνώμονα την οικονομία, την κοινωνική αποδοχή και το σεβασμό προς το περιβάλλον. Η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη λαμβάνει χώρα σε σύγχρονα εργαστήρια, άρτια οργανωμένα, και με πλήρη επιστημονικό εξοπλισμό.

Τμήμα Μηχανολόγων
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Σερρών

Η εκπαίδευση των Σπουδαστών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ, τόσο σε θεωρητικό όσο και σ’ εργαστηριακό επίπεδο, θεμελιώνεται πάνω στις άρτιες βάσεις των Μαθημάτων Γενικής Υποδομής, ενισχύεται με τα Μαθήματα Ειδικής Υποδομής, μέσω των οποίων οι αυριανοί Πτυχιούχοι αποκτούν όλες τις βασικές γνώσεις της Μηχανολογίας, και ολοκληρώνεται με τα Μαθήματα Ειδικότητας, δηλαδή την εφαρμογή του αντικειμένου των βασικών μαθημάτων στον υπολογισμό, τη σχεδίαση και τη βελτίωση τόσο των Μηχανολογικών Κατασκευών, όσο και των Ενεργειακών Συστημάτων. Επ’ αυτού, η θετική εικόνα που παρουσιάζουν οι Πτυχιούχοι του Τμήματος, οι οποίοι έχουν ήδη βρει θέση στην αγορά εργασίας, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη.

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Σερρών

Πληροφορίες Τμήματος

  • Πρόεδρος Τμήματος
    Κλεΐδης Κωνσταντίνος
    Επίκουρος Καθηγητής
    Τηλ: +30 23210 49122
    Email: kleidis@teicm.gr
  • Γραμματεία
    Τσιάρα Ευαγγελία
    Ντόκα Μελπομένη
  • Διεύθυνση
    Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας
    Τέρμα Μαγνησίας
    62124 Σέρρες
    Τηλ: +30 23210 49124, 49125
    Fax: +30 23210 49285
    Email: mech_eng@teicm.gr
  • Ιστοσελίδα Τμήματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here