Το Cisco Engineer Incubator είναι ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από τηνCisco.Τεχνολογική Ημερίδα

Δημιουργήθηκε για την υποστήριξη της απασχόλησης ταλαντούχων φοιτητών και αποφοίτων. Για αυτούς που ενδιαφέρονται για τις τεχνολογίες δικτύωσης και την έναρξη μιας επιτυχημένης σταδιοδρομίας στον τομέα της πληροφορικής.Τεχνολογική Ημερίδα

Απευθύνεται στους φοιτητές που σπουδάζουν σε σχολές τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών. Κατά προτίμηση να βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους ή προσφάτως αποφοιτήσαντες. Σε αυτούς που έχουν βασική γνώση τεχνολογιών δικτύωσης και είναι έτοιμοι να μάθουν και να αναπτυχθούν ώστε να δουν τους εαυτούς τους ως μελλοντικούς επαγγελματίες στον κλάδο της πληροφορικής.

Πώς λειτουργεί

Κάθε χρόνο η Cisco επιλέγει και εκπαιδεύει πανευρωπαϊκά 120 φοιτητές.Οι φοιτητές που θα επιλεχθούν από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα λάβουν δωρεάν εκπαίδευση επιπέδου CCNA/CCNP, σεμινάρια soft και business skills.Επιπλέον διαδικτυακά σεμινάρια θα παραδίδονται από ειδικούς της Cisco κατά τη διάρκεια των τακτικών εικονικών συναντήσεων και φυσικών επισκέψεων σε γραφεία της Cisco στην Αθήνα.

Δίνεται επίσης η ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται για τον αυτοματισμό, να παρακολουθήσουν ένα μάθημα σχετικά με  Python & Network Automation. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη πιστοποίηση: PCAP – Certified Associate in Python programming.

Επαγγελματική εξέλιξη

Μετά το τέλος των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επιλεγούν ως μηχανικοί στον οργανισμό της Cisco και να εργαστούν σε αυτήν. Ο νέος κύκλος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2020 μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

Τις προηγούμενες χρονιές συμμετείχαν από την Ελλάδα  9 άτομα το 2017-2018, 21 άτομα το 2018-2019 και 16 άτομα το 2019-2020.

Από αυτά ήδη 12 εργάζονται σε διάφορες θέσεις στην Cisco (Βρυξέλλες, Κρακοβία κτλ).

Αυτή την περίοδο υπάρχουν virtual events που παρουσιάζεται το πρόγραμμα καθώς και νέες τάσεις στην βιομηχανία της τεχνολογίας (Machine Learning, Cybersecurity) από τους ειδικούς μας. Οι προσκλήσεις είναι ανοιχτές για τους φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια κατόπιν registration.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ  εδώ .

Με πληροφορίες από  cm.ihu.gr, cisco.com