Γνώρισε τον βιότοπο του νομού, εξερευνώντας τους φυσικούς θησαυρούς τους. Σου προτείνουμε τα πιο γοητευτικά μέρη των Σερρών, όπου η φύση έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Φυσικές Τοποθεσίες

Μενοίκιο Όρος (το βουνό από μάρμαρο)

Υπέροχη θέα στο Μενοίκιο όρος

Για τους λάτρες της πεζοπορίας και των ορειβατικών διαδρομών, το καταλληλότερο μέρος του νομού μας, δεν είναι άλλο από το Μενοίκιο όρος! Φυσικές Τοποθεσίες

Σε ύψος 1963 μέτρα, και κορυφή την ονομαζόμενη Μαυρομάτα, το Μενοίκιο όρος βρίσκεται στα σύνορα Σερρών-Δράμας. Στην αρχαιότητα λειτουργούσαν λατομεία μαρμάρου και μεταλλεία σιδήρου.

Μενοίκιο Όρος

Η πλούσια οικολογία της περιοχής, οδήγησε τους τοπικούς φορείς στην ανάδειξη του μέρους! Εκεί θα βρεις περίπτερο ενημέρωσης για την ορθνιθολογική πανίδα στην περιοχή (Μικρόπολη).

Είναι η τέλεια ευκαιρία για πεζοπορία ή ήπιες ορειβατικές διαδρομές!Μη διστάσεις να βιώσεις αυτή την μοναδική εμπειρία.

Ποταμός Αγγίτης- Φαράγγι (δραστηριότητες στη φύση)

Ο ποταμός Αγγίτης

Ο ποταμός Αγγίτης είναι το κατάλληλο μέρος για rafting ή κανόε καγιάκ! Ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Στρυμόνα με το φαράγγι του να βρίσκεται ανάμεσα Παγγαίο και το Μενοίκιο Όρος.

Φυσική συνέχεια του ποταμού αποτελεί το Φαράγγι του Αγγίτη, ένα από τα πιο γνωστά φυσικά τοπία του νομού.

Το Φαράγγι του Αγγίτη

Έπειτα, δεν πρέπει να παραλείψεις την επίσκεψη στο σπήλαιο του Αγγίτη. Αποτελεί το μοναδικό αξιοποιημένο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα και στο τέλος της πορείας θα συναντήσεις την Αίθουσα του Τροχού.

Το Σπήλαιο του Αγγίτη

Η ύπαρξη ενός τεράστιου υδραυλικού τροχού που κάλυπτε τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης στο παρελθόν, προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο στον χώρο!

Αίθουσα του Τροχού στο σπήλαιο Αγγίτη
  • Info: Ο ποταμός βρίσκεται 50χλμ. ανατολικά από την πόλη των Σερρών. Το φαράγγι, βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα πιο κάτω από τη σιδηροδρομική γραμμή που περνάει δίπλα από τα Σπήλαια της Αλιστράτης.
  • Χρήσιμες πληροφορίες-τηλέφωνα: 25220 60460
  • Περιηγήσεις τελούνται: Καθημερινά 10:30 – 17:00

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Φυσικές Τοποθεσίες: Κερκίνη, Στρυμόνας, Ενυδρείο Βυρώνειας

Λαογραφικά Μουσεία Σερρών

Οχυρό Ρούπελ