Πέρασαν πολλές δεκαετίες από την ίδρυση της Σχολής Ικάρων, οι ρίζες της οποίας ανάγονται στις ανάλογες Σχολές της Γαλλίας. Εκεί αποφοίτησαν οι πρώτοι Έλληνες Ιπτάμενοι και Μηχανικοί.Σχολή Ικάρων

Η Ιστορική μνήμη στρέφεται με σεβασμό και εκτίμηση προς τις θυσίες και το έργο όλων εκείνων των ανθρώπων. Χάρη σε αυτούς η Πατρίδα και ο Λαός μας απολαμβάνουν των αγαθών της Δημοκρατίας και της ελευθερίας, αλλά και των επιτευγμάτων του Πολιτισμού.

Πληροφορίες για τη Σχολή

Σχολή Ικάρων

Η Σχολή Ικάρων στα πλαίσια των σπουδών της παράγει και  μεταδίδει τη γνώση στους σπουδαστές της. Με την έρευνα και την διδασκαλία της Αεροπορικής επιστήμης και τεχνολογίας, καθώς και των συναφών θεωρητικών, θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών. Αναπτύσσει τις στρατιωτικές αρετές και τη στρατιωτική αγωγή ώστε να διαμορφώνει αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.). Η στρατιωτική και αεροπορική συνείδηση, η μόρφωση ανώτατου επιπέδου, καθώς και κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική παιδεία και αγωγή. Τους παρέχουν τα εφόδια για να καταστούν ικανοί ηγήτορες με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση. Διοργανώνει από κοινού με τα Πανεπιστήμια, Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) και διεξάγει επιστημονική έρευνα σε τομείς ενδιαφέροντος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επιλογή των Ικάρων γίνεται μετά από επιτυχία στα μαθήματα, κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και ανταπόκριση στις ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες επαγγελματικής καταλληλότητας. Οι δυνατότητες είναι ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις. Η γνώση των ιδιαιτεροτήτων αλλά και των προσόντων που απαιτεί κάθε μία από τις δύο κατευθύνσεις είναι ο ουσιαστικός οδηγός επιλογής. Όμως κυρίαρχο στοιχείο που πρέπει να υπάρχει στην ψυχή κάθε νέου που θέλει να έρθει στη Σχολή Ικάρων είναι η αγάπη για την Πολεμική Αεροπορία.

Σκοπός – Αποστολή Ικάρου

Σχολή Ικάρων

Σκοπός και αποστολή του Ικάρου όμως, δεν είναι μόνο η τυπική εφαρμογή των συγκεκριμένων κανόνων καλής συμπεριφοράς αλλά και η σταδιακή ολοκλήρωσή του σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα να ενσαρκώνει, όχι μόνο τον ιδανικό αξιωματικό της Π.Α. μετά την αποφοίτησή του από την Σχολή Ικάρων, αλλά και ένα «πρότυπο», θετικό παράδειγμα μίμισης για τους νέους της πατρίδας μας. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού ο ‘Ικαρος πρέπει να καταστεί «κοινωνός» των πράξεων του και να επιδιώκει συνεχή επικοινωνία με όλους τους φορείς του κοινωνικού συνόλου.

Σχολή Ικάρων – Ειδικότητες

Μετά από τα 4 χρόνια σπουδών η Σχολή Ικάρων παράγει Αξιωματικούς για τις παρακάτω ειδικότητες:

 1. Ιπτάμενους
  1. Ιπτάμενος (Ι)
 2. Μηχανικούς
  1. Mηχανικός Αεροσκαφών (ΜΑ)
  2. Μηχανικός Ηλεκτρονικών (ΜΗ)
  3. Μηχανικός Εγκαταστάσεων (ΜΕ)
 3. Αξιωματικούς Αεράμυνας
  1. Αξιωματικός Αεράμυνας (ΕΑ) με δυνατότητα εξειδίκευσης ως εξής:
   1. Ελεγκτής Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ), με δυνατότητα για περαιτέρω εξειδίκευση ώς Προγραμματιστής Συστημάτων Αεράμυνας (Air Defence Programmer – AirC2, AEW&TDLs System Programmer)
   2. Ελεγκτής Κατευθυνομένων Βλημάτων (Κ/Β)
   3. Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και:

 1. Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων
 2. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
 3. Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Με Πληροφορίες Από: Σχολή Ικάρων