Το Τ.Ε.Ι. Κρήτης διαθέτει τμήματα σε πέντε σημεία του νησιού. Το ίδρυμα, προσφέρει τεχνογνωσία υψηλής ποιότητας και είναι μία μετρήσιμη δύναμη στην εγχώρια τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Εκπαίδευση από το 1983 και στην Ανώτατη Εκπαίδευση από το 2001. Καταστατική αποστολή του είναι οι σπουδές Πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης σε 15 ειδικότητες, η Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση, η έρευνα και η άμεση συμβολή στην ανάπτυξη της Κρήτης και της Χώρας, με τη Δια Βίου Μάθηση, την προσφορά τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης με 400 περίπου εκπαιδευτικούς, με υψηλή επίδοση και αναγνώριση στην έρευνα και την εκπαίδευση και με εξειδικευμένο Ειδικό Τεχνικό και Διοικητικό Προσωπικό, παρέχει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας (όπως καταγράφουν οι εξωτερικές αξιολογήσεις) σε περισσότερους από 12.000 ενεργούς φοιτητές. Οι σπουδές παρέχονται στην έδρα του ΤΕΙ στο Ηράκλειο και σε άλλες 5 πόλεις της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία).

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας

Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Σκοπός του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας είναι η διαχείριση κονδυλίων που προέρχονται από οποιαδήποτε πηγή και προορίζονται για την κάλυψη δαπανών οποιουδήποτε είδους, οι οποίες είναι απαραίτητες για τις ανάγκες ερευνητικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών και αναπτυξιακών έργων.

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας μπορεί επίσης να αναλαμβάνει προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης, έργα για την παροχή επιστημονικών, τεχνολογικών και καλλιτεχνικών υπηρεσιών, την εκπόνηση ειδικών μελετών, την εκτέλεση δοκιμών, μετρήσεων, εργαστηριακών εξετάσεων και αναλύσεων, την παροχή γνωμοδοτήσεων, τη σύνταξη προδιαγραφών για λογαριασμό τρίτων, καθώς και άλλων σχετικών υπηρεσιών ή δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στη σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγή και εκτελούνται ή παρέχονται από το επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης .

Σχολές και Τμήματα

Τ.Ε.Ι. Κρήτης
Τ.Ε.Ι. Κρήτης

1.Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας

2.Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας

3.Εφαρμοσμένων Επιστημών

4.Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων

5.Τεχνολογικών Εφαρμογών

Με πληροφορίες από: Τ.Ε.Ι. Κρήτης