Αξιοθέατα Νομού Σερρών – Sightseeing in Serres

Ερχόμενος ως φοιτητής στις Σέρρες το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσαρμοστείς εύκολα και θα κατατοπιστείς πολύ γρήγορα όσον αφορά το ΤΕΙ, τις καφετέριες και τα clubs (που εδώ που τα λέμε θα είναι οι τρεις κύριοι προορισμοί σου καθ’ όλη τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής!). Όμως στις Σέρρες δεν υπάρχουν μόνο αυτά…

Αν είσαι λίγο πιο ψαγμένος φοιτητής, θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν υπέροχα αξιοθέατα και μοναδικοί κοντινοί προορισμοί, που μπορείς να περάσεις αξέχαστες στιγμές με την παρέα σου! Το foititisonline θέλοντας να σε διευκολύνει και να σε κατατοπίσει, δημιούργησε για σένα ένα πλήρη οδηγό με όλα τα Αξιοθέατα των Σερρών, δίνοντας σου την ευκαιρία να μάθεις τις ομορφιές της πόλης.

Ενημερώσου λοιπόν, και ξεκίνα να οργανώνεις τις πρώτες σου αποδράσεις παίρνοντας μαζί την παρέα σου και πολύ καλή διάθεση!

Αξιοθέατα Νομού Σερρών

Κοιλάδα Αγ. Αναργύρων

Πηγή ζωής για την πόλη των Σερρών αποτελεί η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στην Ακρόπολη. Τα δρομάκια ανάμεσα στα πολλά δένδρα πλάι στα γέρικα πλατάνια με την μοναδική τους ομορφιά θα σε συναρπάσουν και θα κάνουν την κοιλάδα το αγαπημένο σου στέκι.

Μπεζεστένι

Το επιβλητικό τούρκικο οικοδόμημα στην κεντρική πλατεία των Σερρών θα σε καθηλώσει. Το λεγόμενο Μπεζεστένι που κατά το δεύτερο μισό του 15ου αιώνα λειτούργησε ως σκεπαστή αγορά, από το 1970 στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξενεί εξαιρετικές συλλογές ευρημάτων. Κάνε μια βουτιά στο παρελθόν και νιώσε κομμάτι της ιστορίας της πόλης.

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Πρόκειται για τη μοναδική αγωνιστική πίστα στη χώρα που πληροί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας! Καταλαμβάνει μία έκταση 1.000 στρεμμάτων και απέχει μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Το Αυτοκινητοδρόμιο έχει διοργανώσει πληθώρα αγώνων. Μάλιστα, διαθέτει πίστα 3.183 μ. η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και αγώνες Formula 3. Επιβιβάσου στο αυτοκίνητό σου και πάτησε τέρμα το γκάζι…

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ακολουθώντας το δρόμο που από τις Σέρρες οδηγεί στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, κάνε μια στάση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εκεί, θα σου δοθεί η ευκαιρία να αντλήσεις πληροφορίες για το οικοσύστημα του νομού Σερρών, καθώς αποτελεί μικρογραφία της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής.

Ακρόπολη Σερρών (Κουλάς)

Ο επιβλητικός λόφος του Κουλά, στους πρόποδες του οποίου απλώνεται η πόλη των Σερρών, αποτελεί χρόνια τώρα πόλο έλξης όχι μόνο για τους ντόπιους, αλλά και για κάθε επισκέπτη. Στο Κάστρο, όσο και στα εναπομείναντα τείχη θα νιώσεις να ξεπηδούν ήρωες της ιστορίας και να ξεφυλλίζουν τις σελίδες της.

Λαϊλιάς

Στον ορεινό όγκο της Βροντούς και σε υψόμετρο 1.600 μ., σε απόσταση μόλις 27 χλμ. από τις Σέρρες, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά. Στις δύο πίστες που διαθέτει, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πανελλήνιοι αγώνες καταβάσεων και δρόμου αντοχής. Αν πάλι είσαι από αυτούς που δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις με τα χειμερινά σπορ, θα «καταλύσεις» στο chalet του συντροφιά με μια κούπα ζεστού καφέ.

Λίμνη Κερκίνης

Ζήσε μια ανεπανάληπτη εμπειρία στις Σέρρες και συγκεκριμένα στον θαυμαστό υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και ένα από τα 3-4 καλύτερα σημεία στην Ευρώπη για παρατήρηση πουλιών. Θαύμασε το απείρου κάλλους σκηνικό που απλώνεται μπροστά σου και αφήστε το βλέμμα σου να φτάσει μέχρι το καταπράσινο δάσος.

Σπήλαιο Αλιστράτης

Θαύμασε από κοντά το εκπληκτικό δημιούργημα της φύσης που ακούει στο όνομα Σπήλαιο της Αλιστράτης. Βρίσκεται ανατολικά της πόλης των Σερρών και απέχει 50 λεπτά οδικώς. Ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, «φιλοξενεί» χιλιάδες νυχτερίδες και μικροοργανισμούς. Ακολούθησε τη διαδρομή του 1 χλμ. περπατώντας ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Σίγουρα το θέαμα θα σε εντυπωσιάσει!

Αμφίπολη

Συνδεδεμένη με ονόματα σπουδαίων βασιλέων, στρατηγών, ναυάρχων και πολιτικών, η αρχαία Αμφίπολη ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν. Στην είσοδο δεσπόζει ο αγέρωχος «φύλακάς» της, το λιοντάρι της Αμφίπολης. Ανακαλύφθηκε τμηματικά από το 1913 μέχρι τη δεκαετία του ’30 και πρόκειται για επιτάφιο μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ. που, πιθανότατα, στήθηκε προς τιμήν του Λαομέδοντα, πιστού συντρόφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Άνω Πορόια

Φωλιασμένο στους πρόποδες του όρους Μπέλες, σε υψόμετρο 385 μ., και με θέα στη λίμνη Κερκίνη, το γραφικό χωριό αποτελεί το «καμάρι» του νομού Σερρών. Το highlight στα Άνω Πορόια είναι η ιππασία! Περιπλανήσου ανάμεσα σε οξιές και αιωνόβια πλατάνια, πέρασε πάνω από ρυάκια και άσε τον εαυτό σου να μαγευτεί από τις ομορφιές της φύσης. Διανυκτέρευσε σε έναν από τους παραδοσιακούς ξενώνες του χωριού και μυήσου στον κόσμο της αυθεντικής φιλοξενίας!