Είναι ένα σύγχρονο κέντρο επιστημονικής γνώσης, τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας.Η παρέμβαση του ΤΕΙ στις τοπικές κοινωνίες είναι καθοριστική και πολύτιμη. Πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις με τη συμμετοχή των φοιτητών μας.

Βασικές πληροφορίες

Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

Το ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1994 με έδρα την Άρτα. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου πλήρως αυτοδιοικούμενο και ανήκει στον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Η εποπτεία του κράτους ασκείται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Συντάγματος και στο N. 4009/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Σήμερα αποτελείται από 5 Σχολές και 8 τμήματα.

Οι 4 πόλεις στις οποίες εδράζονται τα τμήματα, η Άρτα του Βυζαντινού πολιτισμού με το ομώνυμο γεφύρι της, η Πρέβεζα , της ποίησης, τα Γιάννενα, των Γραμμάτων και των Τεχνών, η Ηγουμενίτσα με τις φυσικές ομορφιές, παρέχουν στους φοιτητές μας μια δημιουργική φοιτητική ζωή και αυτοί με τη σειρά τους, τις γεμίζουν με τη ζωντάνια και τη νεανική τους φρεσκάδα.

 Erasmus

Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

To ΤΕΙ Ηπείρου συμμετείχε ενεργά στο Πρόγραμμα LLP Erasmus λειτουργώντας είτε ως φορέας προέλευσης είτε ως φορέας υποδοχής, για εισερχόμενους και εξερχόμενους φοιτητές καθώς και για προσωπικό του Ιδρύματος και των συνεργαζόμενων ξένων Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα.

Το ΤΕΙ Ηπείρου είναι κάτοχος του Χάρτη Erasmus για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Erasmus Charter for Higher Education – ECHE) παρέχοντας τη δυνατότητα μετακίνησης στους φοιτητές για σπουδές και για πρακτική άσκηση, και στο προσωπικό για διδασκαλία και επιμόρφωση για το διάστημα 2014 – 2020, στα συνεργαζόμενα Ιδρύματα του εξωτερικού.

Σχολές και Τμήματα

1.ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  1. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
  2.  Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατευθύνσεις:

β.α) Διοίκηση Επιχειρήσεων

β.β) Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και την Οικονομία

2.ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

3.ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

  1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ με έδρα την Άρτα και κατευθύνσεις:

α) Φυτικής Παραγωγής

β) Ζωικής Παραγωγής

γ) Ανθοκομίας-Αρχιτεκτονικής Τοπίου

4.ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

  1. ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με έδρα την Άρτα

5.ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

  1. ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. με έδρα την Άρτα και κατευθύνσεις:

α) Μηχανικοί Δικτύων Τ.Ε.

β) Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τ.Ε.

γ) Μηχανικοί Λογισμικού Τ.Ε.