Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος έκφρασης. Σε όλα τα ιδρύματα προσφέρονται δωρεάν δραστηριότητες, ομαδικές ή ατομικές. Δραστηριότητες

Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει σε ό,τι τον εκφράζει και να γεμίζει δημιουργικά την μέρα του. Δραστηριότητες

Άθληση

Άθληση στο πανεπιστήμιο

Οι πιο διαδεδομένες δραστηριότητες σχετίζονται με τον αθλητισμό. Οι περισσότεροι φοιτητές ασχολούνται με κάποια αθλητική δραστηριότητα. Ο χώρος της παιδείας, φροντίζει έτσι ώστε να παρέχει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν πρόσβαση σε αυτόν τον κλάδο. Τα περισσότερα ιδρύματα επιλέγουν να διαθέτουν γυμναστήριο.

Στο γυμναστήριο θα βρει κανείς όργανα γυμναστικής και πολλές φορές οργανωμένες ομάδες αερόβιας άσκησης. Η εγγραφή γίνεται δωρεάν και η είσοδος επιτρέπεται κατόπιν επίδειξης του φοιτητικού πάσο. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ώρα που θα μείνει κάποιος εντός του γυμναστηρίου.

Άθληση στο πανεπιστήμιο

Πέραν από το γυμναστήριο, πολλές φορές παρέχεται και η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το volley. Οι φοιτητές οργανώνουν ομάδες και αφού προπονούνται στα γήπεδα του πανεπιστημίου (εφόσον διαθέτει), συμμετέχουν σε φοιτητικούς αγώνες και έχουν την ευκαιρία να σημειώσουν διακρίσεις.

Θεατρικές Ομάδες

Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου

Ένας ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης είναι το θέατρο. Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που επιλέγουν να ενταχθούν σε θεατρικές ομάδες των πανεπιστημίων τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο βρίσκουν μία διέξοδο από την καθημερινότητα και διοχετεύουν την ενέργειά τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι θεατρικές ομάδες των σχολών είναι τόσο οργανωμένες που πραγματοποιούν συχνές παραστάσεις οι οποίες μάλιστα τυγχάνουν και μεγάλης απήχησής. Οι χώροι που χρησιμοποιούνται συνήθως για την πρόβα των ομάδων, είναι τα μεγάλα αμφιθέατρα των σχολών τους.

Φωτογραφία

Ομάδες φωτογραφίας στα πανεπιστήμια

Η φωτογραφία, είναι μία όχι και τόσο διαδεδομένη πανεπιστημιακή δραστηριότητα. Υπάρχουν, βέβαια, πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες οι φοιτητές οργανώνουν ομάδες και φωτογραφίζουν. Ο κάθε φοιτητής φέρνει την μηχανή του και αφού αποφασιστεί το θέμα της εκάστοτε φωτογράφισης, όλοι προσπαθούν να αποτυπώσουν στο φακό τους το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:

Erasmus: Πρόγραμμα Ανταλλαγής Φοιτητών

Φοιτητικά Συγγράμματα: Πλατφόρμα Εύδοξος

Φοιτητική Στέγαση: Εστίες

Με Πληροφορίες Από: Πανεπιστήμιο Πατρών