Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΦΑΑ Σερρών βρίσκεται στον 1ο όροφο του Διδακτηρίου. Στόχος της είναι το να συμβάλλει στην εύρυθμη διακίνηση πληροφοριών και υλικού. Βιβλιοθήκη ΤΕΦΑΑ

Περιλαμβάνει βιβλία και περιοδικά ταξινομημένα με το σύστημα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (LC). Οι περισσότεροι τίτλοι της είναι στην αγγλική γλώσσα, αλλά υπάρχουν αρκετοί και στην ελληνική και γερμανική γλώσσα. Οι χρήστες της βιβλιοθήκης, ανάλογα με το τι ζητούν, μπορούν να ανατρέξουν στα ράφια όπου υπάρχει θεματολογική ταξινόμηση.

Οι δεμένοι τόμοι των περιοδικών (τοποθετημένοι χρονολογικά) καθώς και τα τρέχοντα τεύχη των περιοδικών βρίσκονται σε ειδικό ράφι στο βάθος της βιβλιοθήκης. Το ίδιο ισχύει και για τις διπλωματικές εργασίες. Ακόμα στη βιβλιοθήκη υπάρχουν βιβλία αναφοράς (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, ευρετήρια κ.λπ.).

Διεθνής βάση δεδομένων SportDiscus

Η βιβλιοθήκη του Τμήματος προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών αθλητικού περιεχομένου μέσω του SportDiscus. Πρόκειται για μια διεθνή βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει υλικό από περιοδικά, βιβλία, συνέδρια, συμπόσια κ. ά. που έχουν σχέση με όλες τις πτυχές της αθλητικής επιστήμης. Δημιουργήθηκε από το Αθλητικό Κέντρο Πληροφορικής στο Οντάριο του Καναδά και συνεργάζεται με διεθνείς βιβλιοθήκες και κέντρα πληροφοριών που είναι μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Αθλητικών Πληροφοριών.

Καλύπτει υλικό από το 1975 ως σήμερα σε αντικείμενα όπως, αναψυχή, φυσική αγωγή, αθλητιατρική, φυσιολογία της άσκησης, αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητική ψυχολογία, ιστορία της άθλησης, αθλητική προπόνηση, coaching, φυσική κατάσταση, Βιομηχανική, εξοπλισμός και αθλητισμός για ειδικές κατηγορίες πληθυσμού. Όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το SportDiscus, θα πρέπει να απευθυνθούν στην κυρία Εργελετζή, η οποία εργάζεται στη βιβλιοθήκη του Τμήματος.

Η διαδικασία δανεισμού ενός βιβλίου

Οι φοιτητές επιτρέπεται να δανείζονται ως 3 βιβλία για 7 ημέρες. Ο δανεισμός γίνεται μόνο με την παρακράτηση της φοιτητικής ταυτότητας. Τα περιοδικά, δεμένα ή άδετα, δε δίνονται για δανεισμό, αλλά μόνο για ανάγνωση και φωτοτύπηση στο χώρο της βιβλιοθήκης. Τα βιβλία αναφοράς, οι διπλωματικές και τα σπάνια βιβλία δε δίνονται για δανεισμό. Φοιτητής/ήτρια που καταστρέφει ή χάνει βιβλίο που δανείστηκε υποχρεώνεται να το αντικαταστήσει ή να καταβάλει το αντίτιμο. Οι φοιτητές μπορούν να δανείζονται άλλο υλικό, μόνο αν έχουν επιστρέψει εμπρόθεσμα τα βιβλία που έχουν ήδη δανειστεί.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 7:30-15:00

Λίστες περιοδικών και βιβλίων

Κατεβάστε τη λίστα των διαθέσιμων περιοδικών και βιβλίων της βιβλιοθήκης του ΤΕΦΑΑ.
Περιοδικά: xls
Βιβλία: xls
Για περισσότερους τίτλους βιβλίων μπορείτε, επίσης, να συνδεθείτε με την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.

Προσωπικό

Υπάλληλος Βιβλιοθήκης:

Επιστημονικά Υπεύθυνοι:

  • Νούσιος Γεώργιος
  • Δίπλα Κωνσταντίνα (αντικαταστάτρια)

Μη ξεχάσεις να διαβάσεις και τα:
ΤΕΦΑΑ: Γνώρισε Το Τμήμα Επιστήμης & Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ

ΣΕΡΡΩΝ: Χρήσιμα Τηλέφωνα και E-mails

Οδηγίες Πρόσβασης Στο Ίδρυμα: ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ