Η γυμνάστρια Μαρία Συμεωνίδου, σε βάζει στο ρυθμό της Zumba!

Zumba σημαίνει διασκέδαση!-Φωτογραφικό υλικό από πρσωπικό αρχείο Μαρίας Συμεωνίδου

Ποια είναι η Μαρία Συμεωνίδου

Τη Μαρία Συμεωνίδου, γνωρίσαμε μέσα από την πρώτη συνέντευξη, που παραχώρησε σε εμένα και το foititisonline.gr. Την γνωρίσαμε ως άνθρωπο, ως προσωπικότητα, αλλά και ως φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Σερρών. Σήμερα, όμως, ήρθε η στιγμή να την γνωρίσουμε και ως γυμνάστρια.

Καθώς, λοιπόν, αναρωτιόμουν πώς θα μπορούσα να σε κάνω να ξεσηκωθείς κι εσύ από τον καναπέ σου και να ξεκινήσεις τη γυμναστική, κατέληξα στη zumba. Και ποια καλύτερη να μας μιλήσει για αυτό το είδος γυμναστικής, από μία γυμνάστρια, με εξειδίκευση σε αυτή, τη Μαρία Συμεωνίδου.

Η γυμναστική, που έχει κατακτήσει 125 χώρες και την έχουν δοκιμάσει 12 εκατομμύρια άνθρωποι!

Δυνατή μουσική, χαρούμενη διάθεση και ρυθμός, είναι τα κύρια συστατικά, που χρειάζεσαι για να μπεις στο επόμενο μάθημα zumba της Μαρίας Συμεωνίδου.

Γιατί zumba

Είναι ίσως, η πιο διασκεδαστική γυμναστική, που μπορείς να επιλέξεις, για να γυμνάσεις ολόκληρο το σώμα σου. Είναι εμμονή, πάθος και τελικά, καταλήγει να γίνει ανάγκη. Όσοι την έχουν δοκιμάσει, θέλουν κι άλλο, σε αυτούς άλλωστε, ανήκω κι εγώ. Εάν, λοιπόν, επιλέξεις, να την βάλεις στην ρουτίνα σου, ετοιμάσου να ιδρώσεις, όσο ποτέ ξανά, να λυγίσεις και να κουνήσεις μέρη, που ούτε ήξερες ότι μπορείς να λυγίσεις και να διώξεις κάθε μορφή άγχους, που ίσως να είχες. Και όλα αυτά, με τη βοήθεια της Μαρίας Συμεωνίδου. Η ίδια παραχώρησε την παρακάτω «ξεσηκωτική» συνέντευξη σε εμένα και το foititisonline.gr.

Μαρία Συμεωνίδου-Φωτογραφικό υλικό από προσωπικό αρχείο Μαρίας Συμεωνίδου

Η ίδια, παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη σε εμένα και το foititisonline.gr, λέγοντάς μου τα πάντα, για τη γυμναστική, που αποτελεί τη Νο1 μέθοδο εκγύμνασης, τόνωσης, διασκέδασης και ψυχοθεραπείας στον κόσμο, τη zumba.

1. Σε ποιους ταιριάζει η Zumba; Μάθαμε, πως μπορεί να ξεσηκώσει ακόμα και τον πιο τεμπέλη. Πώς συνδέεται μουσική και χορός;

«Η zumba είναι ένα είδος αερόβιας γυμναστικής, που εκφράζεται μέσω του χορού. Επομένως, όπως ο χορός δεν έχει διακρίσεις, έτσι και η zumba, δεν ξεχωρίζει φύλο και ηλικία. Κατά συνέπεια, ο ασκούμενος, ξεκινά από το σπίτι του για το γυμναστήριο με απαραίτητα συστατικά την καλή διάθεση, την ενέργεια και σίγουρα μια αλλαξιά ρούχα στην τσάντα του. Αυτά, είναι τα μόνα κριτήρια, για να απολαύσει κάποιος αυτού του είδους το πρόγραμμα. Όσον αφορά, στη σύνδεση μουσικής και χορού, κάθε τραγούδι έχει μία συγκεκριμένη χορογραφία με βήματα, που επαναλαμβάνονται ακριβώς ίδια, σε κάθε μάθημα. Συνεπώς, ένα μάθημα zumba, αποτελείται από 8-10 περίπου χορογραφίες, ένα εύρος, που διαφοροποιείται ανάλογα με το επίπεδο του τμήματος και με την πάροδο του χρόνου, οι παλιές χορογραφίες, αντικαθιστώνται από καινούριες, για τη διατήρηση του ενδιαφέροντος των μαθητών. Η μία χορογραφία διαδέχεται την άλλη, δίχως διαλλείματα με ελαφριά-μέτρια ένταση, ελεγχόμενη από τον κάθε ασκούμενο σε κάποιο βαθμό, καθιστώντας το είδος αυτό αερόβιο».

Διδασκαλία zumba-Φωτογραφικό υλικό από προσωπικό αρχείο Μαρίας Συμεωνίδου

2. Αδυνάτισμα με προπονήσεις χορού. Ποια τα οφέλη της;

«Τα οφέλη είναι αρκετά και πολύ πειστικά, για να αρχίσει κάποιος, σήμερα κιόλας, zumba. Αρχικά, όπως ανέφερες το αδυνάτισμα, είναι ένας πολύ ισχυρός και από τους βασικότερους λόγους. Απώλεια σωματικού βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα με το κέφι στα ύψη. Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να «χτίσει» σώμα αποκλειστικά και μόνο από την προπόνηση zumba, διότι δεν προσφέρει γράμμωση και μυική υπερτροφία, τα οποία επιτυγχάνονται με την προπόνηση με βάρη. Βέβαια, με συνδυασμό των δύο αυτών ειδών, κατορθώνεις το ιδανικό, καύση λίπους και ενδυνάμωση. Επίσης, λόγω του χορευτικού στοιχείου, προσφέρει στους φανατικούς της ασκούμενους, χορευτικές δεξιότητες, που ίσως δεν γνώριζαν, ότι διαθέτουν».

Μαρία Συμεωνίδου-Φωτογραφικό υλικό από προσωπικό αρχείο Μαρίας Συμεωνίδου

3. Ποια είδη χορού συνδυάζει; Πρέπει κάποιος να γνωρίζει χορό πριν ξεκινήσει;

«Συνδυάζει, κυρίως, latin χορούς (cumbia, reggaeton, salsa, merengue), ενώ δομείται σύμφωνα με την λογική του dance aerobic. Βασίζεται ουσιαστικά στο aerobic, όμως, σε ελεύθερη μορφή. Βέβαιαμ το ιδανικό είναι ένα πρόγραμμα zumba, να διαθέτει ποικιλία στα είδημ προσθέτωντας hip-hop, rnb, rock ’n ’roll ακόμα και oriental στοιχεία στις χορογραφίες, για όλα τα γούστα. Σ’ αυτό το σημείο, πρέπει να επισημάνω, ότι ναι μεν είναι ένα είδος γυμναστικήςμ που εκφράζεται μέσω του χορού ωστόσο, δεν είναι χορός αλλά γυμναστική. Ο απώτερος σκοπός, δεν είναι η σωστή εκτέλεση της χορογραφίας με τα «τέλεια» βήματα, αλλά η εκγύμναση και η απώλεια βάρους. Εννοείται πως απευθύνεται σε όλο τον κόσμο με εμπειρία ή χωρίς. Ωστόσο, ομολογώ πως, η διαφορά στους ασκούμενους, που είχαν κάποιες γνώσεις χορού με αυτούς, που δεν είχαν είναι, ότι οι μεν έμαθαν πιο εύκολα τα βήματα, διότι τα γνώριζαν από πριν και είχαν απλά να τα εκτελέσουν σε ροή μία διαφορά, που αλλάζει με μερικά μόνο μαθήματα, μέχρι να μάθουν τις χορογραφίες».

Μαρία Συμεωνίδου-Φωτογραφικό υλικό από προσωπικό αρχείο Μαρίας Συμεωνίδου

4. Ποια χορογραφία θα ξεχώριζες; Θα πρότεινες τη Zumba ως τρόπο εκτόνωσης;

«Από τις δικές μου χορογραφίες ξεχωρίζω το ΠΕΤΑΩ ΨΗΛΑ-ΗΛΙΑΣ ΒΡΕΤΤΟΣ και το DESPACITO-LUIS FONSI και ο λόγος είναι τα χαμογελαστά πρόσωπα του κόσμου, όταν εκτελούμε αυτές τις χορογραφίες. Θα πρότεινα και με το παραπάνω τη zumba, όχι μόνο ως τρόπο εκτόνωσης, αλλά και διασκέδασης και ψυχοθεραπείας. Λέγοντας κάτι τέτοιο από προσωπική εμπειρία, καθώς ένας zumba instructorμ εκτελεί ως οδηγός τις χορογραφίες και ταυτόχρονα οι ασκούμενοι ακολουθούν τις κινήσεις, και κατ’ επέκταση, γυμναστής και ασκούμενος γυμνάζονται μαζί. Μία ώρα γεμάτη τραγούδια, που δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να έρθει σε επαφή με πολλά και καινούρια αντικείμενα, για πολλούς νέους ανθρώπους, νέα είδη χορού, να γελάσει, να ξεφύγει από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να γυμναστεί χωρίς να το καταλάβει».

Μαρία Συμεωνίδου-Φωτογραφικό υλικό από προσωπικό αρχείο Μαρίας Συμεωνίδου

Το foititisonline.gr κι εγώ, την ευχαριστούμε θερμά για την παραπάνω συνέντευξη ενώ, έπεται και συνέχεια με ακόμη περισσότερα φοιτητικο-αθλητικά θέματα!


Τι πρέπει να γνωρίζεις επιπλέον για τη Μαρία Συμεωνίδου!

Μαρία Συμεωνίδου-Φωτογραφικό υλικό από προσωπικό αρχείο Μαρίας Συμεωνίδου
  • Ονοματεπώνυμο: Μαρία Συμεωνίδου
  • Ηλικία: 22
  • Τόπος καταγωγής: Θεσσαλονίκη
  • Φοιτητική ιδιότητα-ειδίκευση: ΤΕΦΑΑ- Αεροβική & Βάρη
  • Ενδιαφέροντα / Hobbies: Γυμναστική, Χορός, Περπάτημα στην υπέροχη κοιλάδα των Σερρών
  • Αγαπημένη φράση: «Όλα θα πάνε καλά» & «Όλα γίνονται για κάποιο λόγο»