ΘΕΜΑ: Ο Τάσος Θωμαϊδης ,ο Νίκος Καδής Και ο Ηλίας Νικολαϊδης Σε Μία Κοινή Συνέντευξη Για Το Μέλλον Του Real Estate

0
2974

Το σημερινό άρθρο αποτελεί ένα πολυσυζητημένο θέμα για όλη την τοπική σερραϊκή επιχειρηματική κοινότητα και όχι μόνο. Real Estate

Καθώς η πόλη των Σερρών είναι μία άκρως φοιτητική πόλη, θέλαμε πραγματικά να μάθουμε για τις νέες τάσεις στο χώρο του Real Estate και φυσικά το κατά πόσο αυτός ο κλάδος αποτελεί ασφαλή επιχειρηματική κίνηση για έναν νέο.

Ηλίας Νικολαΐδης, Νίκος Καδής, Τάσος Θωμαΐδης, Αποστολία Ελευθερίου, Ρένα Δανατζή / By Christos Antoniou

Την περασμένη Πέμπτη στις 11 Οκτωβρίου 2018, η Αποστολία Ελευθερίου, CEO Founder και  Marketing Expert της BN Group και δημιουργός του foititisonline.gr και η editor του foititisonline.gr Ρένα Δανατζή, συνάντησαν τρεις από τους κορυφαίους μεσίτες της πόλης των Σερρών. Ο λόγος;

Μία εφ’όλης της ύλης κοινή συνέντευξη. Το μεγάλο πλήθος μεσιτικών γραφείων, η πληθώρα ακινήτων και τα μεγάλα κύματα εισροής νέων φοιτητών στην πόλη των Σερρών, αποτέλεσαν τους κεντρικούς πυλώνες αυτής της κουβέντας.

Ο Τάσος Θωμαΐδης, ο Νίκος Καδής και ο Ηλίας Νικολαΐδης, τρεις πολύ έμπειροι και καταξιωμένοι μεσίτες, μίλησαν για την πορεία τους στον χώρο του Real Estate. Επίσης, συμβούλευσαν τους αναγνώστες που θέλουν να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο επιχειρηματικό τομέα. Μία ερώτηση, αποτέλεσε την έναρξη αυτής της συνέντευξης, η οποία κινήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα. Ο φωτογράφος Χρήστος Αντωνίου, αποτύπωσε μέσα από τον φακό του τα καρέ της συνάντησης.

Ηλίας Νικολαΐδης, Νίκος Καδής, Τάσος Θωμαΐδης / By Christos Antoniou
Η εμπειρία το κλειδί της επιτυχίας τους 

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη σχολή για σπουδές στον χώρο του Real Estate στην Ελλάδα, μέσα από την εμπειρία τους έχουν καταφέρει και οι 3 να καθιερωθούν στην πόλη και να χαρακτηρίζονται για το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού τους.

Τάσος Θωμαΐδης: Ένας μεσίτης παλιάς σχολής

Τάσος Θωμαΐδης / By Christos Antoniou

Η 25ετής πείρα του Τάσου Θωμαΐδη στον χώρο του Real Estate, του επιτρέπει να έχει μία ολοκληρωμένη άποψη για τον χώρο.

Όπως μας εξήγησε ο ίδιος, η αρχική του ενασχόληση ήταν ο τομέας των πωλήσεων. Έπειτα, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εστίασης, προσπαθώντας να εξερευνήσει την κατάσταση που επικρατούσε.

«Το γραφείο μου ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1993»

Η εντιμότητα και η αμεσότητα που έδειξε από την πρώτη στιγμή απέναντι στους πελάτες, σταδιακά τον καθιέρωσαν στο αντικείμενό του και η καθημερινή τριβή με τα κτηματομεσιτικά δημιούργησε την πολυετή του εμπειρία.

Η συμβουλή του για έναν νέο μεσίτη

Πιστεύει πολύ στον κλάδο του αν και θεωρεί πως η βασική προϋπόθεση της επιτυχίας είναι οι στοχευόμενες και μετρημένες κινήσεις. Τονίζει, πως το στοιχείο που σε κάνει επαγγελματία είναι η υπομονή και το να ακούς προσεκτικά τον πελάτη, επειδή είναι ο μόνος δρόμος για να αναπτύξεις μία σχέση εμπιστοσύνης.

Τον ρωτήσαμε για το ιδανικό φοιτητικό σπίτι

Δεν μας έδωσε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε, πολύ σωστά, πως ο ίδιος προσπαθεί να προσαρμόσει τα δεδομένα του με όσα αναζητά ο πελάτης. Αυτό το καταφέρνει εξηγώντας το τι διαθέτει και σε τι διαφοροποιείται από το επιθυμητό.

Νίκος Καδής: Ένας μαρκετίστας στον χώρο του Real Estate

Νίκος Καδής / By Christos Antoniou

Η ενασχόληση του Νίκου Καδή με τα κτηματομεσιτικά, προέκυψε το 2003, εντελώς συγκυριακά. Δεν σχεδίαζε ποτέ κάτι τέτοιο, καθώς οι σπουδές του είχαν ως αντικείμενο το Marketing. Βέβαια, όπως μας είπε όμως, στην πορεία το αγάπησε πολύ. Η άμεση επικοινωνία με τους πελάτες του και η τιμιότητά του όσον αφορά στις συναλλαγές, θεωρεί πως τον καθιέρωσαν στον χώρο.

“Σπουδασα mArketing στη θεσσαλονικη αλλα στη συνέχεια αγάπησα τον χωρο του real estate”

Η προϋπηρεσία είναι το στοιχείο που θα κάνει έναν νέο επιχειρηματία να ξεχωρίσει

Φυσικά, πιστεύει πως η εμπειρία είναι το παν και γι’ αυτό προτείνει στους νέους επαγγελματίες του Real Estate να αποκτήσουν προϋπηρεσία σε κάποιο μεσιτικό και έπειτα να δραστηριοποιηθούν μόνοι. Μόνο έτσι θα έχουν τον χρόνο να αντιληφθούν περί τίνος πρόκειται.

Η εμπειρία του, επιτρέπει να αξιολογεί με μεγαλύτερη ευκολία τις ανάγκες του κάθε πελάτη και να τις ικανοποιεί στο μέγιστο δυνατό. Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθεί πιστά τόσα χρόνια και δεν τον έχει εκθέσει ποτέ.

Σημαντικό στοιχείο, είναι και η αξιολόγηση των οικονομικών δυνατοτήτων ενός πελάτη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα φοιτητικό σπίτι. Επομένως, εκεί χρειάζεται λεπτή διαχείριση και φυσικά καλές εναλλακτικές.

Ηλίας Νικολαΐδης: Ο φιλόδοξος μεσίτης

Ηλίας Νικολαΐδης / By Christos Antoniou

Παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μία οικογένεια που είχε εστιατόριο, ο Ηλίας Νικολαΐδης άκουσε τη συμβουλή του πατέρα του και από το 2001 ασχολήθηκε με τα κτηματομεσιτικά. Μας είπε πως παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίστοιχη σχολή για μεσίτες, ο ίδιος διδάχτηκε σταδιακά από την εμπειρία του και πλέον αγαπά την δουλειά του.

“σΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ”

Συμπεραίνει πως η πολιτική που ακολουθεί, να λέει την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια, τον έχουν βοηθήσει να αποκτήσει έναν σταθερά αναπτυσσόμενο κύκλο συνεργασιών.

Τι θα συμβούλευε κάποιον νέο επιχειρηματία στον χώρο του Real Estate

Πιστεύει πολύ στον χώρο που δραστηριοποιείται, όμως θεωρεί ότι η γνώση είναι βασικό εφόδιο για μία δυναμική αρχή. Επομένως, προσκαλεί τους νέους μεσίτες στον σύλλογο μεσιτών. Όπως υποστηρίζει, εκεί θα μπορέσουν να λύσουν όλες τις απορίες τους και να κατατοπιστούν από έμπειρους επαγγελματίες. Πέραν όμως, από την γνώση, χρειάζεται και όρεξη.

Ρίχνοντας μία ματιά στον χώρο του Real Estate των Σερρών, μας εξηγεί πως η πόλη είναι άκρως φοιτητική. Γι’ αυτό το λόγο έχουν νέα ή ανακαινισμένα μικρά διαμερίσματα με καινούργια έπιπλα.

Νίκος Καδής, Τάσος Θωμαΐδης, Ηλίας Νικολαΐδης / By Christos Antoniou

Κάνοντας μία μικρή ανασκόπιση

Αυτό που αποκομίσαμε από την συνάντησή σας με τους μεσίτες είναι η ευγενής άμυλα μεταξύ τους, καθώς επίσης και το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού τους. Εμείς, καταγράψαμε τα δεδομένα και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τον χρόνο που μας διέθεσαν.