Σαββατόβραδο: «αφραγκίες» edition | Γράφει η Καταράκη Αναστασία

0
1815

Γράφει η Αναστασία Καταράκη 

Επιτέλους ξανά Σάββατο! Χτυπάει το κινητό σου και είναι ο φίλος/η φίλη σου και σε ρωτάει αν είσαι μέσα για κανένα ποτάκι το βράδυ. Ενθουσιάζεσαι, θες να απαντήσεις «πω ρε δικέ/δικιά μου μέσα!» όμως κάτι σε τραβάει πίσω…το πορτοφόλι σου!

Αλλά για να επιβεβαιώσεις τις υποψίες σου περί αφραγκίας ανοίγεις το πορτοφόλι, το οποίο εξακριβώνει την πικρή αλήθεια. Είναι άδειο. Το τινάζεις για μεγαλύτερη σιγουριά, αλλά μάταια.

Κι επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ψάχνεις και στο παντελόνι σου. Εκεί σαν να πιάνεις κάτι..μμμ…για να δω…Α! 1,10 ευρώ. Τώρα μάλιστα! Το μόνο που μπορείς να πιεις απόψε με 1,10 ευρώ είναι το φεγγάρι.

Μα είναι Σάββατο, σκέφτεσαι, wtf δε παίζει να κάτσω σπίτι. Καταφεύγουμε στις μεγάλες δυνάμεις. Τηλεφωνείς στον πατέρα σου, που επειδή χρειάζεσαι λεφτά, για άλλη μία φορά, έχει γίνει παιχταράς και ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου, όμως σου ανακοινώνει μετά περισσής αυθάδειας, ότι εφόσον έφαγες τα ευρώ που σου έδωσε τρεις μέρες πριν, δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσει ξανά, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Παρακαλάς, εκλιπαρείς, κλαις, αλλά απτόητος αυτός! Και ξεκινάει κάπου εδώ το επαναστατικό πνεύμα, που ως γνωστόν, η αφύπνιση του σημαίνει ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ: «Καλά εγώ θα γίνω ανεξάρτητος και δεν θα έχω ανάγκη από εσένα, θα βρω μια δική μου δουλειά και θα βγάζω λεφτά και τότε να δούμε», και άλλα τέτοια, τα οποία συνεχίζονται μέχρι την άλλη μέρα, άντε το πολύ και την παρά άλλη και μετά ξαναρχίζεις τις αγάπες. Μην γίνει καμιά στραβή και δε σου δώσει λεφτά, ούτε την επόμενη βδομάδα. Δεν παίζουν με αυτά.

Βρίζεις τον βλάκα εαυτό σου που κατάφερε να μείνει δίχως σάλιο, μέσα σε λίγες μέρες και βάζεις στόχο την επόμενη εβδομάδα να κρατήσεις λεφτά και να μη πέσεις σε κραιπάλες, αγοράζοντας το 101ο κραγιόν, αυτή τη φορά σε κόκκινο Βουργουνδίας ή παίρνοντας άλλο ένα swag T-shirt σε λευκό ή μαύρο, που θα σε δείχνει και λίγο «τούμπανο». Με αυτόν τον τρόπο. ίσως καταφέρεις το επόμενο Σ/Κ να κάνεις μια αξιοπρεπή έξοδο.

Παρόλα αυτά  σκέφτεσαι τα check-in, που θα βλέπεις το βράδυ και θα απουσιάζει το όνομα σου και τρελαίνεσαι.

Μετά από βαθιά περισυλλογή τηλεφωνείς στο κολλητήρι σου και του λες: «Δόξασε με! Έχω μία πρωτότυπη και χαλαρή ιδέα για ένα αξέχαστο βράδυ!». Τον προσκαλείς, λοιπόν, σε ένα άραγμα με μπύρες και λίγο κιθάρα από τον ταλαντούχο της ομάδας ή αν δεν είναι σε mood, πάντα η συζήτηση σε μία ωραία παρέα, είναι ό, τι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Δέχεται με ενθουσιασμό την πρόταση σου και έτσι κανονίζετε το παρεάκι και αποφασίζετε ομόφωνα για ένα ΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ.

Λες να κλείσεις τα mb από το κινητό σου, να βάλεις φόρμες, να πάρεις μαζί μόνο τα κλειδιά σου. Για τη διασκέδαση σου, απόψε θα φροντίσουν τα φιλαράκια/οι φίλες σου και όχι τα social media. Πριν βγεις από το σπίτι,κάνεις ένα τελευταίο post «Τo μόνο που πραγματικά χρειάζεσαι για να περάσεις ωραία είναι μια καλή παρέα και μερικές κρύες μπύρες! #no_wifi_connecting_ people», κι έφυγες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here