Σαββάτου 7 Οκτωβρίου 2017: έρχεται το μεγαλύτερο After drift party στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών!

0
238

Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών έρχεται το Παγκόσμιο Drift «King Of Europe» και «King Of Nations» Grand Final, στις 7-8 Οκτωβρίου.

Έτσι, το βράδυ αυτού του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου 2017, ακολουθεί και το μεγαλύτερο After drift party.

Ένα party, μαζί με όλους τους οδηγούς του ελληνικού Drift, που θα παρευρεθούν σε ένα απίστευτο show. Στα Decks έρχεται ο DJ Μαρίνος Φωτιάδης, για να αναστατώσει την πόλη και να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές στην ΠΙΣΤΑ ΚΑΡΤ ΣΕΡΡΩΝ.

Περίπου 20.000 φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλο τον κόσμο, θα είναι στην πόλη μας, για το μεγάλο αυτό γεγονός. Ας δείξουμε ότι η πόλη μας, αξίζει να έχει πάντα τέτοιες εκδηλώσεις!


Περισσότερες πληροφορίες

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: «King Of Europe» και «King Of Nations»
Ευρωπαϊκός και Παγκόσμιος τελικός Drift
Το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου, η χώρα μας θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τη διασημότερη σειρά αγώνων Drift παγκοσμίως. Πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη επαγγελματική σειρά αγώνων του είδους στον κόσμο. Ο θεσμός ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια και για το 2017, περιλαμβάνει 7 διεθνείς σειρές αγώνων Drift, στις οποίες κορυφαίοι οδηγοί και ομάδες από 52 χώρες, ανταγωνίζονται για τους τίτλους των πρωταθλημάτων σε 26 διαφορετικές διοργανώσεις.

Αυτόν τον Οκτώβριο, λοιπόν, η καρδιά του παγκόσμιου Drift θα κτυπά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα Aτο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου η ΟΜΑΕ σε συνεργασία με τον οργανισμό «King of Europe» θα διοργανώσει τους μεγάλους τελικούς (ευρωπαϊκό και παγκόσμιο), δηλαδή του «King of Europe ProSeries 2017» και του «King o Nations 2017».
Οι αγώνες αυτοί χαρακτηρίζονται ως οι πλέον σημαντικοί του 2017 για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα, αφού προσφέρουν διπλούς βαθμούς στους συμμετέχοντες.

Οι πρωταθλητές οδηγοί απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και Έλληνες συναθλητές τους, ετοιμάζονται να προσφέρουν ξεχωριστό θέαμα σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πιέζοντας στο όριο τους κινητήρες και τα ελαστικά των αυτοκινήτων τους στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, στις 7 και 8 Οκτωβρίου!


King of Nations
Το King of Nations είναι μια διοργάνωση που κάνει το γύρο του κόσμου για να αναδείξει τον καλύτερο και θεαματικότερο drifter του πλανήτη. Aπό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι τη γενέτειρα του αθλήματος, την Ιαπωνία, της οποίας κανείς δεν τολμούσε να ανταγωνιστεί τα «ιερά της τέρατα».

Το σίγουρο είναι ότι οι θεατές του αγώνα θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Λόγω των υπερβολικών χιλιομέτρων στην είσοδο, οι μαχητές θα πρέπει να οδηγήσουν στο όριο… Εκεί που το θέαμα παίρνει άλλες διαστάσεις και ο κόσμος είναι όρθιος ζητωκραυγάζοντας, όχι για τους νικητές, αλλά για τις μάχες. Αυτή τη φορά θα δούμε 32άρα σκάλα στην κατηγορία pro που σημαίνει βάσει των συμμετοχών ότι θα μείνουν εκτός τελικών πάνω από 20 αυτοκίνητα!

Αυτό λοιπόν θα δώσει και στην ημέρα των προκριματικών μια αίγλη τελικού αφού οι οδηγοί θα τα δώσουν όλα για να μη μείνουν “απ’ έξω” καθιστώντας αυτόματα αυτό το Σαββατοκύριακο ως το πιο καυτό του φθινοπώρου.


Who has the guts?
Tο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας μέχρι και για επίπεδο Formula 3. Παράλληλα είναι η μεγαλύτερη πίστα στα Βαλκάνια, με μήκος 3.186 μέτρα και πλάτος 12-15 μέτρα. Έχουμε δει αρκετούς αγώνες drift εκεί, όμως κανένας δεν έχει δει αυτό που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Η διαδρομή δεν θα είναι αυτή που έχουμε συνηθίσει, δηλαδή από την Κ5 μέχρι και την Κ9, αλλά θα είναι μια χάραξη που πολλοί από το σκληρό πυρήνα του αθλήματος έχουν σκεφτεί αλλά και συζητήσει.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού drift θα γίνει αγώνας με τόσα πολλά χλμ. στην είσοδο. Από την Κ1 μέχρι και την Κ5 θα είναι το βαθμολογούμενο κομμάτι του μεγάλου τελικού δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες οδηγούς να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο ζωής. Από την Κ1, την πρώτη στροφή που συναντάς μετά τη μεγάλη ευθεία της πίστας, θα ξεκινούν το drift σηκώνοντας το χειρόφρενο όταν το κοντέρ θα γράφει πάνω από 160χλμ./ώ. Η Κ1-Κ2 είναι ουσιαστικά μια μεγάλη παρατεταμένη, μετά ακολουθεί μια μεταφορά βάρους αριστερά στις K3-K4 που και πάλι γίνονται “μία” στροφή για να βγει ο οδηγός στη μικρή ευθεία πριν από την Κ5. Εκεί χρειάζεται άλλη μια τελευταία μεταφορά βάρους με την εξής ιδιαιτερότητα: από τις επιταχυνόμενες στροφές πρέπει να φρενάρουν ακριβώς όσο χρειάζεται για να στρίψουν, έτσι ώστε να μην πέσουν τα χιλιόμετρα και να καταφέρουν να πάρουν την τελευταία δεξιά στροφή και πάλι με «το πόδι στο πάτωμα».

Μέχρι τώρα στους αγώνες που έχουμε δει στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, η διαδρομή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «εύκολη» καθώς η πίστα έχει κλίσεις που βοηθούν το αυτοκίνητο να μείνει εντός διαδρομής. Αυτή τη φορά το επίπεδο ανεβαίνει όπως στα video games και από intermediate περνάμε στο expert χωρίς βοηθητικά συστήματα. Αυτό ισχύει για τους Έλληνες οδηγούς που δεν έχουν αγωνιστεί έξω από τη χώρα, γιατί στους υπόλοιπους γύρους του πρωταθλήματος οι πίστες είναι αρκετά μεγάλες και οι διεκδικητές του στέμματος έχουν συνηθίσει στα πολλά χιλιόμετρα. Για να τρέξει κάποιος σε ρυθμούς αγώνα -με τον ανταγωνισμό αλλά και το άγχος που προκαλεί το εγχείρημα-, δεν πρέπει απλώς να ξέρει καλά το αυτοκίνητό του αλλά η τεχνική κατάρτιση πρέπει να είναι επιπέδου “πρύτανη” και οι κινήσεις του, χειρουργικές.


The challengers
Άλλο ένα ρεκόρ θα σημειωθεί 7-8 Οκτωβρίου, καθώς ο αριθμός των συμμετοχών έχει ξεπεράσει τις 75 και σίγουρα είναι οι περισσότερες με διαφορά από οποιοδήποτε drift event έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.
Θα υπάρξουν 2 κατηγορίες, η PRO και η PRO2. Αν κάποιος οδηγός έχει ξανά τρέξει σε King of Europe τότε μπορεί να μπει στην μεγάλη κατηγορία. Αν όμως είναι η πρώτη του φορά, θα τρέξει στην PRO2. Η ουσιαστική διαφορά των δύο κατηγοριών είναι η εμπειρία του ανταγωνισμού. Τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής σκηνής θα είναι εκεί για να υπερασπιστούν την έδρα τους και να δώσουν το παρών στη μεγάλη γιορτή της ελληνικής πλαγιολίσθησης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ
Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή
13: 00-18: 00 Τεχνική επιθεώρηση-έλεγχος
16: 00-16: 30 Ενημέρωση
17: 00-18: 30 Προπόνηση Pro2 / QOE
18: 30-20: 00 Pro Practice
20: 30-22: 00 -Συνάντηση του Motul End of Season
Σάββατο
09: 00-09: 45 Ενημέρωση
10: 00-11: 30 Pro Practice
11: 30-13: 00 Προπόνηση Pro2 / QOE
13: 00-14: 00 Pro Practice
14: 00-15: 00 Προπόνηση Pro2 / QOE
15: 00-15: 30 Ενημέρωση
15: 30-18: 00 Qualifications
19: 00-22: 00 Παρέλαση στην πόλη & Qualification results στο κέντρο των Σερρών

Κυριακή
09: 00-10: 00 Ενημέρωση μάχης
10: 00-11: 00 Warmup-ζέσταμα (σειρά Pro2 / QOE)
11: 00-12: 00 Warmup-ζέσταμα Pro Series
13: 00-15: 00 Top16 Pro2 Series
15: 00-18: 00 Top32 Pro Σειρά + Top4 QOE
19: 00-23: 00 Τελετή Υποδοχής / Τελετή Πρωταθλήματος / πάρτυ της Red Bull


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
1) με πιστωτική / χρεωστική κάρτα:
– Καλέστε το κέντρο: 210-8938111
– ηλεκτρονικά: https://buy.tickethour.com/showEventInfo.html
– στα καταστήματα Γερμανός /Cosmote
2) με μετρητά:
– στα καταστήματα Γερμανός /Cosmote
3) στην είσοδο του Αυτοκινητοδρομίου τις μέρες του αγώνα.

ΤΙΜΕΣ:
Σάββατο / Saturday
Όρθιοι: 15€
Κερκίδα: 20€
Κυριακή / Sunday
Όρθιοι: 20€
Κερκίδα: 25€
2ήμερο pass
Όρθιοι: 30€
Κερκίδα: 45€

Πληροφορίες:
-Είσοδος σε παιδιά: Επιτρέπεται
-Δωρεάν είσοδος μέχρι 5 ετών
-Είσοδος σε καροτσάκια: Επιτρέπεται


 ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΝΓΚ
Για όσους διαθέτουν εισιτήριο από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Περί τα σαράντα στρέμματα υπολογίζεται ο χώρος του camping ενοποιημένος μ’ αυτόν του καρτοδρομίου του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, όπου (μετά τη σχετική απόφαση της διοίκησής του) πρόκειται να φιλοξενήσει ΔΩΡΕΑΝ όσους έχουν προμηθευτεί και διαθέτουν εισιτήριο για τους μεγάλους τελικούς του Drift (King of Europe και Kings of Nations) το Σάββατο και την Κυριακή 7-8 Οκτωβρίου.
Έτσι, μέχρι την πλήρωση του χώρου εκείνοι που επιθυμούν θα μπορούν να στήσουν τις σκηνές τους ή τα τροχόσπιτά τους από την προηγούμενη ημέρα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Πρέπει να τονιστεί ότι το camping του Αυτοκινητοδρομίου διαθέτει τ’ απαραίτητα (ρεύμα-νερό), καθώς τουαλέτες και ντουζιέρες στο χώρο κάτω από τις κερκίδες που βλέπουν στην κεντρική ευθεία της πίστας.
Τέλος, στο χώρο της πίστας καρτ (που θα αποτελέσει ενιαίο γήπεδο με το camping) θα λειτουργεί νυχθημερόν το cafe-κυλικείο του, προς εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών και φίλων που θα βρεθούν στις Σέρρες για το μεγάλο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.