Τους γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο», όπου κατάφεραν να φτάσουν έως το ημιτελικό.

Στιγμιότυπα από τη 2η χορογραφία στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» | Φωτογραφικό υλικό από προσωπικό αρχείο Shock Troopers

Πώς τους γνωρίσαμε και γιατί τους ξεχωρίσαμε 

Μας έδειξαν τις χορογραφίες τους, στέλνοντας παράλληλα, τα δικά τους μηνύματα. Ενώ, αφιέρωσαν όλη αυτή τη προσπάθεια στον αγαπημένο δάσκαλό τους, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ο λόγος, για τους Shock Troopers, οι οποίοι μάγεψαν τόσο τους κριτές όσο και το κοινό.

Shock Troopers σημαίνει popping 

Οι Shock Troopers είναι μία ομάδα, που συνδυάζει πολλά είδη χορού, με βασικό στυλ το popping (robot dancing).

Ο σκοπός των Shock Troopers

Σκοπός των Shock Troopers είναι η δημιουργία χορογραφιών, από τις οποίες να προκύπτει πάντα μία ιστορία, με ένα δυνατό μήνυμα.

Πώς δημιουργήθηκε η ομάδα

Η ομάδα, δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2016, ως Shock Troopers (Ηλεκτρικοί Στρατιώτες, γιατί έχουν ως βασικό στοιχείο το popping, που είναι σαν ηλεκτρισμός). Το ξεκίνημα της ομάδας έγινε με διάφορα street show, αλλά και με συμμετοχές σε πολλούς χορευτικούς διαγωνισμούς hip hop, όπου ξεχώρισαν αμέσως και κατέκτησαν δύο φορές τη 2η θέση ανάμεσα σε πολλές ομάδες (Greek Open, Kavala Open 2017), καθώς και πολλές επιτυχίες σε σόλο διαγωνισμούς και dance battles (2 & 3 θέση).

Ομάδα μαθητών με τον ίδιο δάσκαλο

Είναι μία ομάδα μαθητών, που έχει τον ίδιο δάσκαλο, από το 2013. Ξεκίνησαν στη σχολή χορού Fouette, που μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη Αβραάμ, συνέχισαν όλοι μαζί σαν οικογένεια, στη σχολή χορού Ιρένα Αναστασία Μπρέγκου.

Πάμε, όμως, να τους γνωρίσουμε καλύτερα, μέσα από τη συνέντευξη, που παραχώρησε ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Ατματζίδης, στο foititisonline.gr.

Χρήστος Ατματζίδης – ο δάσκαλος των Shock Troopers στο»Ελλάδα έχεις ταλέντο» | Φωτογραφικό υλικό από προσωπικό αρχείο Shock Troopers

Η Συνέντευξη:

-Χρήστο, πώς πήρατε την απόφαση, να συμμετέχετε στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο»;

«Ήταν μια απόφαση της στιγμής, θα έλεγα, καθώς ένιωσα ξαφνικά την ανάγκη να δηλώσω συμμετοχή στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο», για να τιμήσω έναν πολύ ξεχωριστό άνθρωπο για μένα. Έτσι, απλά έστειλα την αίτηση και μετά ειδοποίησα κάποια από τα παιδιά της ομάδας».

-Στην πρώτη σας εμφάνιση, αφιερώσατε το χορό σας κάπου πολύ συγκεκριμένα. Για ποιο λόγο ένιωσες την ανάγκη να το κάνεις αυτο; Ήταν μία, πραγματικά,  πολύ συγκινητική στιγμή!

«Η πρώτη μας εμφάνιση ήταν αφιερωμένη στον αγαπημένο μας δάσκαλο Αβρααμ. Ήθελα να το κάνω, γιατί χρωσταω πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν διπλά μου στις επιτυχίες, αλλά πάνω από όλα, στις αποτυχίες μου. Αγαπούσε πολύ όλα τα παιδιά της σχολής κι εμείς τον νιώθαμε σαν δεύτερο πατερά μας. Ήταν μεγάλο σοκ για εμάς, που έφυγε από τη ζωή και το λιγότερο, που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να χορέψουμε για αυτόν, μπροστά σε όλη την Ελλάδα! Πάντα μας έλεγε «Η μεγαλύτερη χαρά μου είναι να βλέπω τον δάσκαλο και τους μαθητές μου να χορεύουν!»».

-Οι χορογραφίες που παρουσιάσατε, είχαν και από ένα δικό τους ξεχωριστό μήνυμα. Τι έχεις να πει για αυτό;

«Μέσα από τις χορογραφίες μας, δεν θέλουμε απλά να χορεύουμε, αλλά να δημιουργούμε μία ιστορία και να περνάμε ένα δυνατό μήνυμα.

Η πρώτη χορογραφία μας, με δεμένα τα ματιά, συμβόλιζε, ότι χασαμε το δρομο μας, το φως μας, με το θάνατο του Αβραάμ και ψάχναμε να τον βρουμε. Αυτό σε άλλους ανθρώπους μπορεί να σημαίνει και την αναζήτηση της σωστής κατεύθυνσης της ζωής τους, ούτως ώστε να βρουν τι πραγματικά είναι γεννημένοι να κάνουν.

Η δεύτερη χορογραφία ήταν κατά της χειραγώγησης. Όλοι έχουμε γεννηθεί με ένα όνειρο, ένα ταλέντο, που πρέπει να δείξουμε στον κόσμο, οπότε μην αφήσετε κανέναν, να σας πει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Μην αφήσετε κανέναν επιστήμονα να σας χειραγωγησει. Απλά, ακούστε την καρδιά σας και κάντε πραγματικά αυτό, που αγαπάτε και είστε γεννημένοι.

Την τρίτη χορογραφία μας, θα τη δείτε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στον ημιτελικό μας, που επίσης έχει ένα πάρα πολύ δυνατό και ανατρεπτικό μήνυμα».

-Πιστεύατε ότι θα φτάσετε έως τον ημιτελικό;

«Η αλήθεια είναι πως, όταν ξεκινήσαμε, δεν το είχαμε στο μυαλό μας καθόλου. Είχαμε πάει για άλλο λόγο, αλλά κάναμε όλοι μας υπερπροσπάθεια, θυσιάσαμε πάρα πολλά και δουλέψαμε σκληρά, οπότε ο ημιτελικός ειναι η επιβράβευση. Φυσικά, εδώ που φτάσαμε, θα θέλαμε πάρα πολύ να προχωρήσουμε και στον τελικό, για να ολοκληρωθεί αυτό το μαγικό ταξίδι! Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα πάρα πολύ, να ζητήσω τη στήριξη των Σερραίων στην προσπάθειά μας, με τη ψήφο τους τη Δευτέρα, στο live του ημιτελικού μας και τους υποσχόμαστε ένα πολύ ανατρεπτικό χορευτικό του τελικού, που δεν περιμένει κάνεις!».

Στιγμιότυπα από τη 2η εμφάνιση στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» | Φωτογραφικό υλικό από προσωπικό αρχείο Shock Troopers

-Τι σας λέει ο κόσμος στο δρόμο;

«Ο κόσμος είναι πολύ θερμός, μάς δίνει συγχαρητήρια, μάς λέει τα καλύτερα λόγια και μας δίνει πολύ δύναμη, για να προσπαθήσουμε με τη ψυχή μας, να κάνουμε κάτι ακόμα καλύτερο και να δείξουμε ποιοι είναι οι Σερραίοι και πόσο ταλέντο έχει αυτή η πόλη!».

-Τι εύχεστε για τον ημιτελικό;

«Ευχόμαστε να περάσουμε για άλλη μια φορά το δικό μας μήνυμα, μέσα από το χορό μας και  να καταφέρουμε να πείσουμε τον κόσμο και τους κριτές, ώστε να μας ψηφίσουν και να φτιάσουμε και στον τελικό!».

Οι Schock Troopers στην εκπομπή της Όλγας Σμάγαδου «Σςς μας βλέπουνε», στο Δίκτυο Τηλεόραση | Φωτογραφικό υλικό από προσωπικό αρχείο Shock Troopers

Το foititisonline.gr και η Όλγα Σμάγαδου, ευχαριστούν θερμά τον Χρήστο Ατματζίδη και τους Shock Troopers, για την παραπάνω εξαιρετική συνέντευξη, ενώ τους εύχονται καλή επιτυχία στον ημιτελικό και με τη νίκη. Vote for Shock Troopers!