Ηθοποιός Γιώργος Καρύδας

Τον γνωρίζω αρκετά χρόνια. Είναι από τους ανθρώπους, τους οποίους εκτιμώ ιδιαιτέρως, ενώ δεν χάνω ποτέ και σε καμιά περίπτωση τις παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί. Ο ίδιος, είναι μάλιστα από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς και πραγματικά κάθε μας συνέντευξη είναι ξεχωριστή. Πρόκειται, ασφαλώς, για τον Γιώργο Καρύδα, ο οποίος μας παραχώρησε μία μοναδική συνέντευξη στην οποία αποκαλύπτει τα νέα του βήματα.

 

Ο ίδιος παραχώρησε την παρακάτω αποκλειστική συνέντευξη στο foititisonline.gr. Ειδικότερα:

-Γιώργο, όπως γνωρίζουμε, ασχολείσαι εδώ και χρόνια με το θέατρο. Ποιος ήταν ο λόγος που σε οδήγησε να ακολουθήσεις ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα όπως αυτό του ηθοποιού;

Φωτογραφικό Υλικό Από Το Προσωπικό Αρχείου Του Ηθοποιού Γιώργου Καρύδα

«Καλησπέρα Όλγα. Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Θέατρο. Χαραγμένες εικόνες και μυρωδιές στο νου. Κάπου στην εφηβεία, ερχόμουν από το Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, για να δω παραστάσεις. Με μάγευε ο χώρος, οι συζητήσεις με τους ηθοποιούς. Υπήρχε, πως να το πω, κατάνυξη, πριν την έναρξη των παραστάσεων. Εκείνη την περίοδο, ήταν που ξεκίνησα να διαβάζω θέατρο και να ασχολούμαι ενεργά. Λίγο αργότερα, μπήκα στη δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ενεργός ηθοποιός, επαγγελματικά, εδώ και 20 χρόνια».

-Από ό, τι γνωρίζουμε, συμμετείχες και σε πολλά serial. Μίλησέ μας για αυτή την εμπειρία σου.

Φωτογραφικό Υλικό Από Το Προσωπικό Αρχείου Του Ηθοποιού Γιώργου Καρύδα

«Το δεύτερο χρόνο μετά την αποφοίτησή μου, επέλεξα να αναζητήσω εργασία στην Αθήνα. Εκεί, μαζί με το θέατρο, μού δόθηκε η ευκαιρία να πάρω μια γεύση από τηλεόραση. Εσωτερικά, εξωτερικά γυρίσματα, συνεργασίες με ανθρώπους, ηθοποιούς και σκηνοθέτες, που από όλους τους, είχες κάτι να» κλέψεις», για να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου. Εργάστηκα σε σειρές, που τις θυμάμαι, πραγματικά, με πολλή αγάπη».

-Πώς πήρες απόφαση να αφήσεις την Αθήνα και να επιστρέψεις στις Σέρρες;

Φωτογραφικό Υλικό Από Το Προσωπικό Αρχείου Του Ηθοποιού Γιώργου Καρύδα

«Στην Αθήνα, άρχισαν να σφίγγουν τα επαγγελματικά δρώμενα, άρα και οικονομικά. Προσφορά-ζήτηση. Εργάστηκα, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Σέρρες… Στην περιφέρεια, σαφέστατα, είναι καλύτερες οι συνθήκες».

-Στις Σέρρες γίνονται παραγωγές; Μπορεί ένας ηθοποιός να ζήσει, μονό από αυτό στην επαρχία;

Φωτογραφικό Υλικό Από Το Προσωπικό Αρχείου Του Ηθοποιού Γιώργου Καρύδα

«Είναι λίγο δύσκολο, μιας και δεν υπάρχουν πολλές σκηνές. Όμως, αν θέλεις κάτι τόσο πολύ, μπορείς να τα κατά φέρεις».

-Αυτό το διάστημα, σε ποιες παραστάσεις πρωταγωνιστείς;

Φωτογραφικό Υλικό Από Το Προσωπικό Αρχείου Του Ηθοποιού Γιώργου Καρύδα

«Αυτή την περίοδο, είμαι σε πρόβες στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο έργο «Το νησί των σκλάβων», του Pierre de Marivaux και στη «Γιαγιά» του Ντίνου Σπυρόπουλου και σκηνοθεσία Καλλιόπης Ευαγγελίδου, που μετά από την επιτυχία που σημείωσε, θα περιοδεύσει στο νομό. Ακόμη, έχουμε ξεκινήσει παραστάσεις με «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, με τη θεατρική ομάδα Εnigma. Στο έργο, δύο προσώπων, μοιραζόμαστε τη σκηνή και τη σκηνοθεσία».

Εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις.

Το foititisonline.gr και η Όλγα Σμάγαδου, ευχαριστούν θερμά τον Γιώργο Καρύδα, για την παραπάνω εξαιρετική συνέντευξη. Θέατρο σημαίνει ελευθερία έκφρασης και συναισθημάτων και αυτό είναι που αποδεικνύει και η παραπάνω συνέντευξη του πρωταγωνιστή μας.