Η ζεστή σοκολάτα είναι αδιαμφισβήτητα το ρόφημα του χειμώνα και της ευτυχίας!

Συνδυασμένη με τις πιο όμορφες αναμνήσεις, ένα φλιτζάνι της αρκεί για να μας ταξιδέψει σε τοπία μακρινά, όμορφα και φυσικά… χριστουγεννιάτικα.

Δείτε, λοιπόν, εδώ τη συνταγή για να πετύχετε μόνοι σας, την πιο πλούσια και παχύρρευστη ζεστή σοκολάτα που έχετε πιει στη ζωή σας! Δοκιμάστε τη και να είστε σίγουροι πως θα δημιουργήστε ένα τέλειο πάντρεμα γεύσεων για εσάς και τους φίλους σας!

Καλή επιτυχία!

Συστατικά για περίπου 2 κούπες:

300 ml πλήρες γάλα
240 ml κρέμα γάλακτος, αραιωμένη
2 στικς κανέλα
115 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, τριμμένη
Τρούφα σοκολάτας ή λίγη τριμμένη σοκολάτα

Οδηγίες:

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τα στικς κανέλας και σιγοβράστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

2. Αφαιρέστε τα στικς κανέλλας και προσθέστε τη μαύρη τριμμένη σοκολάτα. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να «δέσει» για περίπου 5-7 λεπτά.

3. Χτυπήστε ελαφρώς το μείγμα μέχρι να πήξει και να γίνει λείο και με βελούδινη υφή. Χωρίστε το σε δύο κούπες.

4. Ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσει υφή σαντιγί. Πάρτε μια κουταλιά σαντιγί και τοποθετήστε την πάνω από το παχύρευστη σοκολάτα.

Ολοκληρώστε προσθέτοντας και την τελευταία πινελιά από πάνω: την τρούφα ή την τριμμένα κομματάκια σοκολάτας!

Σερβίρετε και απολαύστε!

Πηγή: www.spoonforkbacon.com

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.