Το φαγητό είναι μία συνήθεια και ένας από τους βασικούς τρόπους επιβίωσης. 

Οι τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά χαρακτηρίζουν και αυτό που είμαστε. Μία ισορροπημένη διατροφή θα σου δώσει δύναμη και ενέργεια για όλες τις ώρες της μέρας.

Εμείς σήμερα με τη βοήθεια της Μαρίας Δήμου Διατροφολόγου Διαιτολόγου, θα δούμε τις πιο βλαβερές τροφές για τον οργανισμό και το σώμα σου.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία, θα σε βοηθήσει να απομακρυνθείς σταδιακά από κάθε κακή διατροφική συνήθεια, ούτως ώστε να υιοθετήσεις ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής μια για πάντα.

Ας ξεκινήσουμε…

Ζάχαρη 

Μαρία Δήμου Διατροφολόγος Διαιτολόγος-Ζάχαρη

Βλαβερή για το σώμα αλλά και για τα δόντια σου. Σου δίνει την αίσθηση του γλυκού αλλά όσο περνάει η ώρα επιθυμείς να φας κι άλλο. Προσπάθησε να την αποφύγεις ή να την ελαττώσεις.

Τυρί 

Μαρία Δήμου Διατροφολόγος Διαιτολόγος-Τυρί

Μπορεί να τα αγαπάμε αλλά θα πρέπει να τα καταναλώνουμε με μέτρο. Όποιο τυρί και να επιλέξεις προσπάθησε να καταναλώσεις μία μικρή ποσότητα με κάθε γεύμα σου. Μικρό tip: Απόφυγε το συνδυασμό του κρέατος με το τυρί. Δεν θα σου προσφέρει τίποτα θρεπτικό για τον οργανισμό σου. Ούτε το κρέας ούτε το τυρί.

Τηγανητές πατάτες

Μαρία Δήμου Διατροφολόγος Διαιτολόγος-Τηγανητές πατάτες

Λαχταριστές και τραγανές αλλά καθόλου υγιεινές. Δεν κάνουν καλό ούτε στο σώμα, αλλά ούτε και στην επιδερμίδα σου.

Αλάτι 

Μαρία Δήμου Διατροφολόγος Διαιτολόγος-Αλάτι

Το αλάτι παίζει ρόλο στη κακή σου  σχέση με τη… ζυγαριά. Τρώγοντας πάρα πολλά αλμυρά φαγητά γίνεται κατακράτηση υγρών κάτι που δεν βοηθάει το σώμα να λειτουργήσει σωστά.

Κλείσε το ραντεβού σου και δες το σώμα σου να αλλάζει μέρα με την μέρα και τις κακές συνήθειες να φεύγουν από πάνω σου!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διατροφολόγο Μαρία Δήμου μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2321 11 1306 και 697 774 3685 ή καθημερινώς με μια επίσκεψη στο ιατρείο της που βρίσκεται επί της οδού: Βενιζέλου Ελευθερίου 1, Σέρρες, αλλά και στην επίσημη σελίδα της στο facebbok  Μαρία Δήμου διαιτολόγος διατροφολόγος.